StoryEditor

Po 7 rokoch sa do kín vracia profesor Robert Langdon. Rozpúta sa Peklo

11.10.2016, 00:00
Autor:
TASRTASR

Do slovenských kín sa nezadržateľným krokom blíži najnovší film nakrútený na motívy bestselleru amerického autora Dana Browna. V snímke Inferno už tento štvrtok uvidíme Tom Hanksa ako harvardského profesora Roberta Langdona. Na filmové plátna sa vracia po siedmich rokoch.

Hoci po Da Vinciho kóde (2006) a Anjeloch a démonoch (2009) mala nasledovať adaptácia tretieho knižného dielu s názvom Stratený symbol, proti sa postavil režisér Ron Howard, ktorý na filme odmietol spolupracovať. Producentom sa ho podarilo k filmovej sérii dotiahnuť späť až adaptáciou posledného bestselleru Dana Browna s názvom Inferno. To je podľa Howarda od zvyšku série odlišné.

Súčasť deja
„V Inferne je Langdon súčasťou záhady, nie len pozorovateľom. Je do deja skutočne zapletený, čo dáva filmu nádych psychologického trileru, ktorý predošlým častiam chýbal,“ hovorí o filme Ron Howard. Režisér má na konte okrem predošlých dielov aj snímky ako Apollo 12 alebo oscarovú Čistú dušu. „Natáčanie bolo skutočne zábavné, pre Toma to bola fascinujúca herecká príležitosť,“ poznamenal režisér.

Hanksov Langdon má v Inferne, alias Pekle, skutočne odlišnú úlohu ako v predošlých filmoch. Na jeho začiatku sa zobúdza v nemocnici v talianskej Florencii, pričom si nespomína na udalosti z predošlých dní. Následne je obvinený z trestného činu, o ktorom nič nevie. Rozlúsknutie záhady pre neho teda tento raz nie je len prácou, ale otázkou života a smrti.

Minulosť aj prítomnosť
Podobne ako v predošlých filmoch má záhada aj v treťom pokračovaní historické pozadie. Je ním dielo talianskeho básnika a spisovateľa Dante Alighieriho Inferno, ktoré opisuje deväť kruhov Pekla. Ukážky z filmu naznačujú, že Langdon ich navštívi aspoň vo forme snov a vízií. Film sa zároveň dotýka aktuálnych spoločenských fenoménov, akými sú nezadržateľný rast populácie a konšpiračné teórie.

Inferno malo svetovú premiéru v sobotu v talianskej Florencii. Nádherné renesančné mesto a centrum Toskánska je totiž rodiskom slávneho spisovateľa Dante Alighieriho, ktorého dielo Peklo bolo motívom pre Brownov román.

01 - Modified: 2024-05-02 10:42:58 - Feat.: - Title: Vo Francúzsku vznikne komisia na vyšetrenie sexuálneho násilia v kinematografii 02 - Modified: 2024-04-30 12:39:16 - Feat.: - Title: Boy Kills World. Na Slovensko prichádza šialená jazda, ktorá ťa v kine dvihne zo stoličky 03 - Modified: 2024-04-30 13:36:46 - Feat.: - Title: SNS a Hlas sa dostali do sporu. Ešte ráno som bol v tom, že panuje dohoda, ale zdá sa, že nie, tvrdí Michelko 04 - Modified: 2024-04-30 11:56:27 - Feat.: - Title: SNG má za sebou úspešný rok, privítala vyše 200-tisíc návštevníkov. Mnohí boli zo zahraničia, vraví riaditeľka 05 - Modified: 2024-04-27 09:41:10 - Feat.: - Title: KVÍZ: Ako dobre poznáte film Diabol nosí Pradu? Otestujte sa
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. máj 2024 02:21