StoryEditor

Ožije Jon Snow? Hra o tróny prezradila najväčšie tajomstvo

02.05.2016, 19:19
SPOILER ALERT. Fanúšikom seriálu Hra o tróny, ktorí ešte nevideli aktuálne druhý diel šiestej série, neodporúčame čítať nasledujúce riadky, ktoré prezrádzajú dejovú zápletku.

Záberom na Jona Snowa, ako leží v kaluži krvi farbiacej sneh na nádvorí Čierneho hradu, skončila piata séria populárneho fantasy seriálu. Zároveň sa zdvihla vlna dohadov, ako to s obľúbenou postavu v podaní Kita Haringtona bude ďalej. Vzhľadom na to, že ani autor knižnej predlohy G. R. R. Martin nestihol ďalšie pokračovanie včas dopísať, nevedeli tentoraz nič ani čitatelia kníh zvyknutí byť za tie roky v porovnaní s divákmi výrazne napred.

Špekulácie sa šírili internetom, niektorí dúfali v čarovnú silu červenej kňažky Melisandry, ďalší upozorňovali na teoretické zásadné pokrvné spriaznenie Jona Snowa s mocnými Targaryenmi. Až druhý diel aktuálne vysielanej šiestej série konečne dal odpoveď na očakávanú otázku.

Tú v seriáli nakoniec červenej kňažke položia Ser Davos: "Poznáš nejaké kúzlo, ktoré by ho priviedlo späť?" A dodá, že nebude o pomoc žiadať jej boha ale "ženu, ktorá mu ukázala, že zázraky existujú".

Melisandra potom umyje Jonovo telo, ostrihá mu vlasy aj fúzy a začne odriekať dlhé zaklínadlo. Najskôr sa nedeje nič, všetci sklamane opustia miestnosť. Následne však pookreje Jonov zvierací súputník (zlovlk Duch) a v ten istý moment Jon Snow otvorí oči a začne lapať po dychu.

"Davos Melisandru neznáša, ale je si vedomý, čo vie. Videl ju už činiť veľa nereálnych vecí. Nie je priaznivcom jej boha ani jej plánov, ale v tomto prípade nemá čo stratiť," vysvetľuje podľa servera Variety producent seriálu D. B. Weiss prekvapivú spoluprácu medzi Melisandrou a Davosom.

"Melisandra do toho ide s veľkými pochybnosťami. Je absolútne oddaná svojmu Pánovi svetla, hoci dej posledných epizód jej vierou trochu otriasol," dodáva producent David Benioff. Pokus oživiť Jona je podľa neho pre Melisandru snaha uistiť sa, či ju Pán svetla stále počúva. Variety dodáva, že po skončení druhého dielu aktuálnej série sociálne siete doslova "explodovali".

01 - Modified: 2024-04-27 17:00:00 - Feat.: - Title: KVÍZ Legendárny M*A*S*H má 30 rokov. Otestujte sa či ste fanúšik! 02 - Modified: 2024-04-26 11:30:00 - Feat.: - Title: RECENZIA: Konečne poriadny historický seriál. Šógun je plný intríg, krvavých katán a kurtizán 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 04 - Modified: 2024-04-24 10:30:00 - Feat.: - Title: Simpsonovci po 34 rokoch zabili jednu z populárnych postáv. Ktoré ďalšie seriálové úmrtia nás najviac šokovali? 05 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. máj 2024 04:26