Plný dom sa vracia. Snímka: Michael Yarish/Netflix
StoryEditor

Vracia sa slávny seriál z 90. rokov. Len s jedným rozdielom

26.02.2016, 11:12
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

V deväťdesiatych rokoch sa seriál Plný dom radil v Spojených štátoch i vo svete k najobľúbenejším sitkomom svojej doby. Od piatku si ho fanúšikovia môžu užívať znova. Streamovacia služba Netflix, ktorá je od januára dostupná aj u nás, totiž natočila pokračovanie pod názvom Fuller House, píše idnes.cz.

Seriál sa bude znovu držať konceptu osamoteného rodiča, ktorý si musí kvôli starostlivosti o deti do domu prizvať svojich súrodencov aj kamarátov. Namiesto mužov sa však tentoraz v titulných úlohách predstavia ženy. Ich predstaviteľky si diváci pamätajú ako malé dcérky ústredného hrdinu Dannyho Tannera v podaní Boba Sagetq. Práve ten zostal na začiatku celého príbehu osamotený po tragickej smrti svojej manželky. Rovnaký osud teraz v nových dieloch čaká jeho najstarší dcéru DJ, ktorá po smrti manžela zostane sama s tromi synmi a súkromnou veterinárnou praxou k tomu.

Do služby si tak rozhodne povolať dve pomocníčky - svoju mladšiu sestru Stephanii v podaní Jodie Sweetin a kamarátku Kimmy s tvárou Andrey Barber. Najmladšiu zo sestier Michelle v pôvodných epizódach hrali striedavo dvojčatá Mary-Kate a Ashley Olsen. Obe sa však rozhodli na pokračovaní nespolupracovať a naďalej sa venujú práci v módnom biznise. Inak sa však aspoň pre jednu či dve epizódy všetky známe tváre na obrazovky vrátia.

V produkčnom tíme je o pôvodné mená trochu väčšia núdza. K réžii sa kvôli niekoľkým dielom vrátil Rich Correll. Novo sa naopak do režisérskeho kresla posadil Mark Cendrowski. Ten v minulosti na seriáli spolupracoval ako inšpicient. Na všetky scenáristické práce navyše dohliadal pôvodný tvorca seriálu Jeff Franklin - autor mnohých ďalších úspešných televíznych relácií 80. a 90. rokov. Prvé recenzie prorokujú medzi pôvodnými fanúšikmi úspech, samy však chválou neoplývajú. "Fuller House je sentimentálny, prehrávaný a spiatočnícky. Presne to všetko, čo fanúšikovia chcú," píše Hollywood Reporter.

Za pravdu mu dávajú aj v časopise Variety. Tvrdia, že nové pokračovanie je hlavne pre tých divákov, ktorým nevadí zmes presladeného sentimentu, gýča a predvídateľného humoru. "Dvojčatá Olsenové nakoniec urobili dobre, že sa rozhodla na nových dieloch nepodieľať," dodáva kritička Ryan. Netflix pustí do vysielania  13 epizód. Podľa ich úspechu sa rozhodne, či sa natočia aj ďalšie časti.

01 - Modified: 2024-05-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Fanúšikovia Simpsonovcov hlasovali za najmenej obľúbené postavy seriálu. Ktorá im prekáža najviac? 02 - Modified: 2024-05-16 09:37:31 - Feat.: - Title: VIDEO V jeden deň vyšli trailery pre nové série House of the Dragon aj The Rings of Power. Ktorý z nich ťa zaujme viac? 03 - Modified: 2024-05-15 11:30:00 - Feat.: - Title: Po premiére Baby Reindeer vzrástli nahlásenia obťažovania mužov ženami o vyše polovicu. Čo robiť, ak ťa niekto chorobne stalkuje? 04 - Modified: 2024-05-09 13:30:00 - Feat.: - Title: Tvorcovia americkej verzie The Office chystajú pokračovanie. Uvidíme návrat niektorej z milovaných postáv? 05 - Modified: 2024-05-09 09:30:00 - Feat.: - Title: Skutočná Martha z Baby Reindeer prehovorila: Aj keby som poslala nejaké maily, neznamená to, že som vinná za zvyšok vecí
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. máj 2024 19:56