StoryEditor

Najvplyvnejší je Cruise, najbohatší Spielberg

04.07.2006, 00:00
Podľa časopisu Forbes Magazine je režisér Steven Spielberg najlepšie zarábajúcou celebritou. Za minulý rok si prilepšil o 332 miliónov dolárov najmä vďaka tantiémam, filmu Vojna svetov a predaju filmového štúdia DreamWorks.

Podľa časopisu Forbes Magazine je režisér Steven Spielberg najlepšie zarábajúcou celebritou. Za minulý rok si prilepšil o 332 miliónov dolárov najmä vďaka tantiémam, filmu Vojna svetov a predaju filmového štúdia DreamWorks. Cez 300-miliónovú hranicu sa dostal aj kontroverzný moderátor Howard Stern, ktorý sa preslávil pozývaním výstredných hostí do svojej tolkšou. Vyše sto miliónov dolárov pribudlo na konto aj režisérovi Georgovi Lucasovi, moderátorke Oprah Winfrey a skupine U2.
V dvadsaťpäťke najlepšie zarábajúcich hviezd skončilo až osem hudobných interpretov - napríklad Rolling Stones, The Eagles či Lloyd Weber. Spokojní však nemôžu byť Madonna, Metallica ani Elton John, ktorí sa vlani v tomto rebríčku najviac prepadli.
V ďalšom prieskume Forbes Magazine zasa zisťoval mediálny vplyv celebrít - najlepšie obstál Tom Cruise spolu s veteránmi Rolling Stones a Oprah Winfrey. Na Slovensku podobné štatistiky chýbajú. Podľa zistení HN narástlo konto najmä moderátorom Michalovi Hudákovi, Adele Banášovej a Vilovi Rozborilovi. Za najlepšie platené celebrity označila PR manažérka Markízy Ivana Semjanová humoristické dvojice Peter Marcin - Andy Kraus, Elena Vacvalová - Oliver Andrásy, ale aj moderátorov hlavného večerného spravodajstva. Darilo sa tiež spevákom, najdrahším finalistom SuperStar je Martina Schindlerová.

01 - Modified: 2003-03-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Blairov kabinet sa rozpadá
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
10. máj 2024 04:16