Bratislavská reštaurácia Fach získala na nedávnom udeľovaní Gurman Awards titul nováčik roka aj zlatú vidličku. V lete sa tu však nenajete. Celý personál má „celozávodnú“ dovolenku. Reštaurácia počas prázdnin plánuje rôzne zmeny.
Tou najväčšou je nepochybne zmena na poste šéfkuchára. Z Fachu odchádza Lukáš Hesko, ktorý sa podľa poroty gastrosprievodcu stal aj najlepším kuchárom roka.
„Sme veľmi radi a hrdí, že sme náš úspešný koncept uvádzali práve s Lukášom. Podarilo sa nám spoločne pripraviť špičkové degustačné menu, ktorým sme bratislavskej gastro scéne ukázali, že to so zážitkovou kuchyňou vo FACHu myslíme naozaj vážne,“ hovorí Michaela Ikrenyi Lazarová z FACHu.
Zároveň prezrádza novinky, na ktoré sa v kuchyni FACHu v týchto dňoch pripravujú. „Chceme koncept ďalej rozvíjať a rovnako posúvať hranice autentickej a zážitkovej kuchyne na Slovensku. Aj keď uvedenie konceptu bolo výnimočné, s Lukášom Heskom sme sa ku koncu júna rozišli,“ priznáva Ikrényi Lazarová.
Podľa jej slov mali so šéfkuchárom odlišné názory na fungovanie a smerovanie reštaurácie. „Jedna vec je prinášať zákazníkom kvalitný servis v podobe zážitkovej a autentickej kuchyne, založenej na lokálnych a čerstvých surovinách a tá druhá zase posúvať hranice v kreativite, kvalite a prístupe k samotným zákazníkom. Nechceme stavať náš koncept len na jednom výraznom jednotlivcovi“.
Fach do budúcna plánuje spolupracovať s viacerými šéfkuchármi, ktorí budú pripravovať svoje vlastné degustačné menu.
Ostatné gastro koncepty skupiny Fach - Bread&Coffee, Juice shop a bar budú naďalej, aj počas leta, fungovať v nezmenenom režime, ostávajú teda otvorené.