Hoci niekto ho môže považovať za zdravší variant sladkých raňajok, nie je to tak. A to ani v prípade, ak ide o dezert s nízkym obsahom cukru. Dôvodom je vysoký glykemický index (GI) bielej ryže. Potraviny s vysokým GI (pričom biela ryža je v tomto smere jedna z rekordérok) podľa názoru Henriety Peškovičovej dodávajú telu falošnú energiu. A spôsobujú kolísanie cukru v krvi, čo má za následok návaly únavy a hladu.Flickr
StoryEditor7 potravín, ktoré zničia váš deň. A hneď po raňajkách vás „zabijú“
Začať deň bez raňajok nie je ideálne. No nemenej zlé je odštartovať ho s nesprávnymi potravinami. Určite by ste sa mali vyhnúť napríklad týmto siedmim. Aspoň podľa lektorky varenia Henriety Peškovičovej.
01 - Modified: 2024-05-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Keď organizmus volá po pozornosti. Ako správne čítať odkazy tela
02 - Modified: 2024-05-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Pokrm bohov len pre vyvolených: Prejdite sa s nami stručnými dejinami kakaa
03 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Štúdia: Ľudia, ktorí spia menej ako určité množstvo hodín, majú vyššie riziko cukrovky
04 - Modified: 2024-05-03 06:43:32 - Feat.: - Title: Prvú pomoc by mal poznať každý z nás. Tento kvíz preverí, či by ste v kritickej situácii dokázali zachrániť človeka
05 - Modified: 2024-05-02 17:00:00 - Feat.: - Title: Magický a ozdravný plameň sviečky: Stojí za to vyskúšať túto terapiu