Potraviny v konzervách sú sami o sebe tak trochu problém. A to kvôli látke nazývanej bisfenol-A alebo BPA. Obsahujú ju totiž takmer všetky. A vysoká kyslosť paradajok má na svedomí, že tejto látky do seba absorbujú viac. Pri pokusoch na zvieratách sa ukázalo, že vystavenie bisfenolu A počas vnútromaternicového vývoja ovplyvňuje vývoj prsného tkaniva plodu a zvyšuje riziko výskytu rakoviny prsníka v neskoršom veku, a tiež spôsobuje úbytok spermií u mužov. Od roku 2011 sa v Európskej únii nesmú predávať dojčenské fľaše s obsahom bisfenolu A.Flickr
StoryEditor

Jeme ich často a pritom nám škodia. Toto je desať zabijakov v našej strave

21.04.2016, 00:00
Autor:
HNstyleHNstyle

Rakovina je druhý najväčší zabijak Slovákov. A iné národy na tom nie sú výrazne odlišne. Aj preto sa americký portál naturalon.com pozrel na to, čo v našej bežnej strave obsahuje najviac karcinogénov. A našiel potraviny obsahujúce karcinogény, alebo podozrivé z vyvolávania onkologických ochorení. Prinášame zoznam desiatich z nich.

01 - Modified: 2024-05-03 13:10:14 - Feat.: - Title: Potraviny sú drahšie na celom svete, najviac bolo zasiahnuté mäso 02 - Modified: 2024-05-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Pokrm bohov len pre vyvolených: Prejdite sa s nami stručnými dejinami kakaa 03 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Cukrárska legenda z Kremnice: V zlatom meste obnovili výrobu zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť 04 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Vajcia, zeleninu a už vôbec nie hydinové mäso: Ak vám zaleží na zdraví, tieto potraviny neohrievajte 05 - Modified: 2024-04-29 14:44:22 - Feat.: - Title: Vybudovanie móla pre pomoc pri Gaze bude stáť 320 miliónov dolárov, zapojí sa tisíc ľudí
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. máj 2024 19:08