StoryEditor

Doprajte si pizzu bez múky. A ďalšie vychytávky bez sacharidov

13.09.2015, 00:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Svoje obľúbené jedlá si môžete vychutnať aj v bezsacharidovej verzii. Prinášame vám štyri chutné a zdravé tipy podľa portálu buzzfeed.com.

Karfiolová pizza Margerita

Potrebujete:
1 stredne veľký karfiol
štvrť šálky strúhaného parmezánu
štvrť šálky mozzarelly
1 vajce
štvrť lyžičky soli
pol lyžičky cesnakového prášku
pol lyžičky bazalky alebo rozmarínu
pol lyžičky oregana
1 šálka paradajkovej omáčky
1 až 2 šálky mozzarelly (na vrch)
Ako na to:
Predhrejte rúru na 260 stupňov. Nakrájajte si na kúsky karfiol a potom ich v kuchynskom robote nasekajte do podoby, ktorá pripomína ryžu. (Prípadne môžete použiť strúhadlo na syr, alebo karfiol veľmi jemne nasekajte.) Karfiolovú zmes vložte na 4 až 5 minút do mikrovlnky a približne rovnaký čas po vybratí ju nechajte chladnúť. Potom ju vložte do utierky a vytlačte z nej toľko vody, koľko je v ľudských silách. Potom zmes skombinujte s vajíčkom, syrmi, cesnakom a korením. Miešajte, kým nezíska cestovú konzistenciu. Potom ju vložte na plech alebo zapekaciu misu potretú tukom a pečte asi 10 až 15 minút: kým nezíska zlatú farbu a chrumkavú konzistenciu. Po vybratí z rúry pridajte paradajkovú omáčku, syr a korenie.

Ďalšie recepty nájdete vo fotogalérii.

01 - Modified: 2007-09-16 13:59:44 - Feat.: 0 - Title: Región a správy o rozpočtovom deficite oslabili korunu
01 - Modified: 2024-05-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Pokrm bohov len pre vyvolených: Prejdite sa s nami stručnými dejinami kakaa 02 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Cukrárska legenda z Kremnice: V zlatom meste obnovili výrobu zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť 03 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Vajcia, zeleninu a už vôbec nie hydinové mäso: Ak vám zaleží na zdraví, tieto potraviny neohrievajte 04 - Modified: 2024-04-30 10:49:14 - Feat.: - Title: Turistika v Tatrách môže byť aj o jedle. Na týchto horských chatách si vychutnáte najlepší kotlíkový guľáš či parenú buchtu za rozumnú cenu 05 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
07. máj 2024 20:52