StoryEditor

Miesto, ktoré zmení Bratislavu na Francúzsko. Na jedlo sa tu oplatí počkať

07.07.2015, 14:26
Autor:
stlstl

Uprostred starodávnej ulice hlavného mesta sa turisti hrnú jeden za druhým. Všímajú si zákutia našej metropoly na Dunaji, najmä Michalskú vežu, po ktorej nesie názov celá ulica. Vinú sa ňou po bokoch reštaurácie a krčmičky, také isté, aké vidíte od Prahy po Košice. Najnovší prírastok medzi nimi je však úplne iný. V spolupráci s portálom kávičkári.sk si prečítajte, aká je kaviareň Enjoy Coffee.

Romantická teraska pripomína skôr francúzske pobrežie, než rozpálené kamenné ulice mesta. Biely nábytok posadený na zelenej tráve pôsobí osviežujúco ako ľad v chutnom nápoji. Odrazu máte chuť nasadiť si klobúk a slnečné okuliare a vychutnať si prímorskú dovolenkovú atmosféru tohto mesta bez mora.

Enjoy Coffee nepriamo núti užívať si život. Enjoy je o radosti, o vychutnaní okamihu, ktorý vôbec nemusí byť prchavý. Premeniť ho môžete na posedenie pri chutných raňajkách, zdravom obede, či organickom espresse značky Mallay.
 


Enjoy Coffee. Snímka: Ondrej Bobek
Raňajky sú zážitkom samým o sebe. Pokiaľ máte čas, zbehnite ráno do mesta a na zelenej teraske si dajte sýte raňajky anglického gentlemana alebo si zvoľte jemnejší “lady” variant. Väčšina jedál je bio a z kvalitných surovín. Ráno má mesto svoju atmosféru a pomaly sa prebúdza. Spoločnosť vám budú robiť turisti, obyvatelia mesta, ale aj nadšenci centra. Ak náhodou zaprší, vstúpte do vnútra.

Apropo, interiér. Pripomenie vám rozprávku o Alenke v ríši zázrakov. Biele historické steny s anglickým soklom výborne dopĺňajú drobné dekorácie v podobe svietiacich domčekov, živých kvetov či lámp a svietidiel z porcelánu pôvodne určeného na pitie. Samozrejmosťou je aj detský kútik.

Príprava jedál síce trvá trošku dlhšie, avšak počkať si na výsledok stojí za to. Najmä ak ste fanúšikmi zdravej stravy. V ponuke je pšeno, pohánka, šaláty i kozí syr. Nájdete tu však aj zdravé nápoje. Letia najmä freshe a smoothies.

Nezvyčajným doplnkom tohto bistra je aj predajná časť podniku, kde si môžete kúpiť suvenír v podobe štýlového doplnku do domácnosti. Všetko vám zabalia do tašky s logom Enjoy Coffee Bratislava, máte teda peknú spomienku na návštevu podniku, či samotnej Bratislavy.

Pripravené v spolupráci s:

 

01 - Modified: 2007-07-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Očakávané počasie v európskych mestách dnes v °C
01 - Modified: 2022-05-03 11:23:45 - Feat.: - Title: Vallo skritizoval nový stavebný zákon: Hlavné mesto môže stratiť kontrolu nad rozvojom 02 - Modified: 2022-02-05 13:08:32 - Feat.: - Title: Netradiční účastníci cestnej premávky. Problémy so zverou v meste? 03 - Modified: 2021-10-26 14:09:24 - Feat.: - Title: Búria sa proti nízkym platom. Policajné odbory chystajú protest za lepšiu životnú úroveň 04 - Modified: 2021-10-11 09:21:19 - Feat.: - Title: VIDEO: Bratislavskú ubytovňu zachvátil požiar, plamene pohltili drevenú budovu 05 - Modified: 2021-10-09 12:29:30 - Feat.: - Title: VIDEO Obrovský požiar v Bratislave. Horí historická lisovňa
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. máj 2024 07:39