StoryEditor

10 overených rád ako schudnete doma

16.09.2014, 08:22
Autor:
stlstl
Pozrite si deviaty diel seriálu Fit s HN, kde vám každý druhý týždeň spolu s Trénerom na Dosah ukážeme, ako zdravšie žiť a ako vydržať.

V poslednom čase sa stretávam so ženami, ktoré preferujú cvičenie z domu. Je to možno tým, že sa vo fitnesscentrách necítia príliš dobre, možno nemajú v blízkosti žiadne možnosti a možno je to o tom, že nemajú veľa času. Nech je to akokoľvek, kvalitne cvičiť môžete aj doma. Keďže pracujem aj formou virtuálnych tréningov, často vyberám pre klientov pohyb a cvičenie, ktoré si môžu pozrieť na internete a zacvičiť si podľa videí. Potom už len dolaďujeme stravu a správne cvičebné návyky.

Ako cvičiť v pohodlí domova:

Je veľa spôsobov, ako na to. Najčastejšie sú vyhľadávané videá na internete, ktoré sú vo väčšine prípadov zdarma. Ak ste sa aj vy rozhodli cvičiť z domu, tu je pár rád, ako si neublížiť a ako dosiahnuť želané výsledky.

1. Objektívne si povedzte, či ste začiatočník, alebo pokročilý, podľa toho si vyhľadávajte videá s cvičením. Zbytočne sa nepreceňujte, aby ste nestratili chuť do ďalšieho cvičenia, keď vás skolí svalovica...

2. Pri cvičení je veľmi dôležité dýchanie, pozorne si naštudujte výdych a nádych pri jednotlivých cvikoch, radšej spravte menej opakovaní, ale kvalitne.

3. Správny postoj pri cvikoch, je nemenej dôležitý, pri správnom prevedení sa vyvarujete bolestiam kĺbov, či iných zraneniam.

4. Ak cvičíte podľa videa, najprv si celé cvičenie pozrite vopred, nech zbytočne nepanikárite pri zmene cviku a nestrácate tak čas,

5. Pravidelnosť - cvičiť  treba pravidelne. Minimálne trikrát do týždňa po 30 až 40 minút.

6. Hľadajte rôzne druhy cvičenia, aby ste sa časom nenudili a nestratili motiváciu.

7. Dodržujte základy zdravej výživy, lebo bez dobrej stravy ostane vaše cvičenie bez úspechu. Takže žiadne napchávanie sa po cvičení...

8. Zapojte celú rodinu. Keď je zábava, všetko ide ľahšie.

9. Vytvorte si dostatočný priestor. Skontrolujte si, že pri cvičení sa neudriete a nič nerozbijete, keď sa vaša obývačka zmení na fit štúdio.

10. Pite, nezabúdajte pri cvičení dopĺňať tekutiny. Čistá voda je najlepšia voľba.


Môžete skĺbiť cvičenie doma a virtuálny tréning s trénerom, ktorý vás bude koučovať cez maily. Upraví stravu a môžete s ním konzultovať pohyb, správny jedálniček, aby ste mali pocit, že vás niekto usmerňuje a hlavne kontroluje stravu tak, aby sa váš cieľ napĺňal. Výhodou virtuálneho tréningu je okrem iného aj finančná stránka, určite vás vyjde lacnejšie ako mesačná pernamentka vo ftnesscentrách.

 

V prvom diele nášho seriálu Fit s HN sme ukázali ako vydržať. Pokračovali sme o tom, že ak ste zaneprázdnení, nemusíte byť aj produktívni, potom sme pridali abecedu cvikov a rady ako schudnúť do plaviek. Pred časom sme sa pozreli na súboj biela vs. špaldová múka, ako bojovať s celulitídou, povedali sme si výhody tancovania a naposledy sme do cvičenia zapojili aj deti.


Kto je ALEXANDRA MACHANOVÁ
Alexandra Machanová vyštudovala Strednú pedagogickú školu a neskôr sociálnu prácu v Bratislave. Osobnú trenerku robí už viac ako 15 rokov. Začínala ako precvičovateľka aerobicu a neskôr si spravila "trénera 3 triedy - SAFA". Cvičí na Slovensku aj v zahraničí a projekt TRÉNER NA DOSAH vznikol minulý rok ako prirodzené vyústenie jej pôsobenia v športovom živote.  Snaží sa ľuďom priblížiť pohyb ako taký a základy zdravej stravy. Dnes pri množstve klientov pracuje aj formou virtuálneho koučovania.

01 - Modified: 2006-10-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ocenili najlepších
01 - Modified: 2016-01-05 14:24:23 - Feat.: - Title: 8 bodov, s ktorými môžete zvládnuť novoročné predsavzatia 02 - Modified: 2015-12-08 16:20:20 - Feat.: - Title: Zostaňte fit aj v zime. Skúste tieto cviky z obývačky 03 - Modified: 2015-11-25 15:00:01 - Feat.: - Title: Tip na zdravú večeru, nad ktorou vám nikto neohrnie nos 04 - Modified: 2015-11-24 18:16:31 - Feat.: - Title: Zostaňte fit aj na jeseň a v zime. Cvičte doma tieto cviky 05 - Modified: 2015-10-27 12:25:49 - Feat.: - Title: Toto je spôsob, ako motivovať deti naozaj zjesť špenát
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. máj 2024 02:23