StoryEditor

Choďte na Dobrý trh. Už dnes otvoril svoje brány (foto)

23.03.2012, 23:05
Neviete čo s dnešnou sobotou? Choďte na Dobrý trh. Nielen na nákup, ale aj za zábavou.

Práve dnes totiž otvoril svoje brány na Panenskej ulici v bratislavskom Starom meste. A každý si tu príde na svoje. Kúpite si tu napríklad čerstvý chlieb z pekárne priamo na ulici, sypané čaje, exotické potraviny, holandské wafle či klasické palacinky alebo bio potraviny ako napríklad klobásky z mangalice. Skratka, vo viac ako štyridsiatich stánkoch toho veľa uvidíte, ale aj ochutnáte.


„Dávame priestor maloobchodu, lokálnym výrobcom a predstavujeme kvalitné produkty a služby. Trh nie je len o nakupovaní, ale aj o stretávaní sa, zdieľaní nápadov a poznávaní nových vecí,“ hovorí Barbara Zavarská z občianskeho združenia Punkt, ktoré príležitostný trh pod záštitou starostky mestskej časti Staré mesto organizuje. A keďže v Bratislave je trhov ako šafranu a v supermarketoch si typickú atmosféru trhov nekúpime, Dobrý trh prevzal úlohu náplasti na boľavý otlak. Tento rok sa bude konať štyrikrát - 24. marca, 12. mája, 23. júna a 15. septembra, teda vždy v sobotu.
Inšpiráciou pre organizátorov poslúžil Londýn a fotografka Illah van Oijen priniesla skúsenosti z podobných trhov v Holandsku. „Panenská ulica bola prirodzenou voľbou aj vďaka kaviarni Next Apache a Benovi Pascoe, ktorý rozvíja komunitné aktivity vo štvrti už niekoľko rokov,“ spresnila Barbara Zavarská.


V rámci trhu nielen nakúpite, ale si aj zašportujete. Joga, kolobežky či workshopy na inline korčuliach sú skvelý nápad, ako stráviť dnešný jarný deň. Máli sa vám to? Na Dobrom trhu si môžete aj oddýchnuť, napríklad listovaním knižiek z antikvariátu, či vypočuť si zopár koncertov alebo sa vyšantiť spolu s deťmi. A v prípade, že premýšľate nad prerábkou bytu a neviete ako na to, nazrite do architektonickej poradne, kde vám poradia profesionáli.
Trh bude otvorený od 10.00 do 16.00 hodiny.
Viac o programe sa dozviete na www.dobrytrh.sk

Aby ste ľahšie trafili:

01 - Modified: 2004-07-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Multikultúrny vývoj chce nového manažéra 02 - Modified: 2004-07-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Netrávite v práci veľa času?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. máj 2024 09:51