StoryEditor

Buďte bio. V Bratislave začína farmársky trh

29.03.2012, 00:05
Už v piatok nakúpite, dozviete sa tajomstvá medu a aj to, ako sa na Slovensku pestuje mak.


Potrpíte si na svojom sviatočnom stole na domáce, čerstvé či bioprodukty? Potom navštívte farmárske trhy v Bratislave. Otvoria sa už tento piatok 30. marca v priestoroch Freshmarketu na Tomášikovej ulici. Ak vám to nič nehovorí, sú to priestory bývalej Ikey vedľa Kolosea.

Až do sobotného večera si tu návštevníci budú môcť nakúpiť napríklad bio potraviny z Myjavy, zdraviu prospešné divinové mäso alebo čaje, ovocie a zeleninu nevynímajúc. A aby toho nebolo málo, práve na trhoch, ktorých organizátorom  je Národná sieť rozvoja vidieka, sa predstaví európska novinka – liečivý med s drienkami. Nuž, nielen na pálenie známej schusterovskej drienkovice sa môžu využívať červené kyslasté plody drienok. Tu tiež uvidíte krásne torty a kytice. Nie však klasické sladké, ale vyrobené zo syrov. Ako sa pestuje a vlastnoručné zbiera mak, vám prezradí pani Čechovičová z Cífera. Ponuka od približne 27 vystavovateľov je teda naozaj pestrá.

Z Veľkonočných trhov v historickom centre Bratislavy si zasa odnesiete kraslice či veľkonočné vajíčka zdobené rôznymi technikami z rôznych kútov Slovenska alebo iné ozdobné predmety. Stánky so širokým sortimentom ľudového umenia a chránených dielní nájdete na Františkánskom námestí až do 10. apríla.

Ak si urobíte výlet do Rakúska, veľkonočnú atmosféru si môžete vychutnať aj tam. Presnejšie, na zámku Schönbrunn, kde okrem tradičných výrobkov si môžete užiť aj rozličné sprievodné podujatia s deťmi. Konajú sa 1. apríla a 7. až 9. apríla.

menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. máj 2024 08:59