StoryEditor

Slovák, ktorý očaril Madonnu aj Jamesa Bonda: Ak príde niekto dôležitý, vždy vládne napätie

29.04.2019, 09:32
Magazín prečo nie?! je iba dnes vložený do Hospodárskych novín.

Koľko barmanov poznáte? Samozrejme, okrem toho vo vašom susedstve, kam chodíte pravidelne po práci na drink. Zrejme ich veľa nebude, no aj na barovej scéne je zopár originálnych „zjavov“, osobností, ktoré určujú trendy.

A je neuveriteľné, že medzi vplyvných mužov svetových barov patrí aj Slovák Erik Lorincz. Pochádza z dedinky pri Nitre, no vo svete sa mu podarilo urobiť poriadnu „dieru“. Keď odchádzal z presláveného baru londýnskeho Hotela Savoy, písali o tom aj celoštátne noviny. Zastihli sme ho vo víre príprav na otvorenie vlastného podniku. Bude v centre Londýna a bude to veľká sláva.

Stretávame sa v polovici marca. Po dlhom čase ste na Slovensku. Prišli ste voliť?
Áno. A ešte mám posledné voľné chvíle pred otvorením môjho nového baru. Navštívil som rodinu a kamarátov.

Aj keď už dlhé roky žijete vo svete, stále vás zaujíma, čo sa deje doma?
Určite. Som hrdý na to, odkiaľ pochádzam. Tu som sa veľa naučil a záleží mi na tom, ako funguje Slovensko.

Ešte väčšia je neistota vo Veľkej Británii okolo brexitu. Ako to vnímate?
Myslím pozitívne a predpokladám, že nech je hocijako zle, nakoniec bude dobre. Zdá sa mi, akoby sa ten brexit ani nemal udiať, len je okolo toho veľa rozruchu. Verím tomu, že nikto nebude na brexit doplácať.

V Británii sa ľudia pripravujú na to, čo bude, riešia, ako bude fungovať dovoz tovaru. Väčšina tovaru, ktorý používam v bare, už je v Británii a snažím sa zameriavať na lokálne suroviny. Takto som pripravený aj na tvrdý brexit. Zdá sa mi, že to bolo veľmi rýchlo zorganizované a dnes by aj tí, ktorí volili odchod z Únie, hlasovali úplne opačne. Nik im nehovoril o nevýhodách. A tí politici, ktorí presadzovali brexit, tam už nie sú. Zdá sa mi to neférové.

Marcel Gonzalez-Ortiz

​Celý rozhovor si môžete prečítať v aktuálnom vydaní magazínu prečo nie?!

Ako dlho žijete v Londýne?
15 rokov a som veľmi vďačný za to, že môžem cestovať, spoznávať a pracovať. Každá jedna cesta znamená nejakú prácu, je to veľmi obohacujúce. Stále objavujem niečo nové a súčasne sa cítim ako na prázdninách.

Ako ste začínali?
Bol som pripravený na to, že to nebude jednoduché. Ale nebolo to nič strašné. Všetko som si zabezpečil sám, na nikoho som sa nespoliehal. Je to ako v športe.

Aj Peter Sagan či Petra Vlhová od rána tvrdo pracujú, fanúšikovia vidia už iba ich skvelé výsledky. Ľudia vidia na Instagrame, že som raz v New Yorku, raz v Tokiu, v Istanbule... Už nik nevidí, že priletím, odrobím dlhé hodiny za barom, ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2019-03-25 08:11:52 - Feat.: 0 - Title: Tenis mi zobral normálnosť, priateľstvá a vzťahy, tvrdí vo veľkom rozhovore Daniela Hantuchová
01 - Modified: 2019-01-02 12:17:06 - Feat.: - Title: Slovensko mi bolo malé, musel som odísť, tvrdí najlepší barman, ktorý miešal Martini aj pre Jamesa Bonda
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. máj 2024 23:30