StoryEditor

Editoriál šéfredaktora Hospodárskych novín a šéfeditora magazínu prečo nie?!

28.04.2011, 00:00

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

práve štartuje editoriál k historicky prvému špeciálu prečo nie?! Píše ho človek, ktorý nemá a nechce mať vodičák a vždy radšej cestoval vlakom ako autom. Na rozdiel od železníc však automobilky a autá Slovensko dopredu ťahajú, na rozdiel od vlakov majú svoje autosalóny a svoje tváre.

Ak by sme napríklad túto nezískali, do špeciálu o autách – o ktorom je celý čas reč – by som nešiel. Xavier Peugeot je totiž človek z mäsa a kostí, on sám je zástupcom siedmej generácie slávnej autodynastie, ktorá vlani oslávila dvesto rokov od nástupu na trh. "V centre pozornosti bol vždy náš biznis, nikdy sme úspech nestavali na členoch rodiny," hovorí nositeľ slávneho mena v rozhovore pre prečo nie?! Mimochodom, tento šéf marketingu rodinnej firmy sa v médiách neobjavuje. Keďže sme to chceli vykompenzovať, tak náš grafik Jakub Severa urobil na titulnú stranu koláž jeho tváre z 1377 fotografií, ako inak, Peugeotov. Náš druhý hosť - Jozef Kabaň by mal trochu väčšiu dilemu. V automobilovom svete si spravil doživotný zárez na pažbe dizajnom slávneho superšportiaku Bugatti Veyron, ale v prečo nie?! objasňuje zmenu loga inej slávnej značky – Škodovky. "Táto značka patrí Slovákom a Čechom a je im bližšia ako globálne značky," tvrdí slovenský šéfdizajnér českej automobilovej ikony. Naša redaktorka Petra Jamrichová ho doslova odchytila na pár minút po ženevskom autosalóne. Medzičasom sa stretli na autosalóne v Číne, ale to Kabaň ešte stále zastupoval to isté logo. Tak zrejme inokedy.

Nenechajte si zároveň ujsť príležitosť sa zoznámiť s holíčskou pobočkou nemeckej firmy, ktorá dobyla svet luxusných áut koženými doplnkami. Rovnako na vás čaká pravidelné, ale vždy nezameniteľné autoview v réžii Dicka Kvetňanského, ktorý testoval BMW 6 Cabrio. A čerešnička na torte: štyria slovenskí biznismeni sa vyznávajú zo svojej neobyčajnej vášne...k autám.

Samozrejme, aj v tomto všetkom smogu zostal priestor na populárne Menu Pavla Pospíšila. Ten ochutnal hypertaliansku reštauráciu v centre Bratislavy a vzduchom lietali nielen komplimenty.

Tak a sme v cieli, vlastne na štarte aprílového magazínu prečo nie?! Dobre sa bavte a inšpirujte, v máji sme tu zase a tentokrát s jedným veľkým hendikepom.

menuLevel = 2, menuRoute = style/editorial, menuAlias = editorial, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
29. máj 2024 03:47