StoryEditor

Ako na dokonalý balkón? Vytvorte si z neho oázu na relax

01.07.2015, 00:02
Autor:
stlstl
Obnovte si byt s HN. V deviatom dieli nášho seriálu sme sa zamerali na balkón a terasu.


Skladisko nepotrebných vecí? Balkón môže byť miestom, kde sa zrelaxujete po ťažkom dni. Snímka: CU Interiors


Balkón alebo terasa už nie je len o štandardnom sušení bielizne, či odkladaní nepotrebných vecí, ktoré sa nezmestia do bytu. Čoraz častejšie je to aj miesto na oddych, relax či príjemné vonkajšie posedenie. Našli sme v byte priestor, kde človek môže po ťažkom dni uvoľniť svoju myseľ. Váš balkón vám môže ponúknuť očarujúce posedenie, ktoré môže znamenať aj akési predĺženie domáceho interiéru.



Spojenie interiérového dizajnu s prírodným nádychom, doplneným o kvety, rastliny či bylinky pre vašu kuchyňu urobí z vášho balkóna očarujúci, príjemný a zároveň funkčný priestor. Vhodnou kombináciou rastlín, byliniek a kvetov si samozrejme zabezpečíme aj pohodlné súkromie. To oceníte napríklad pri podávaní raňajok či večere, prípadne len pri bežnom relaxe. Pri štandardných bytovkových balkónoch je príjemné mať aj v zimných mesiacoch možnosť vyjsť si na balkón. Umožňuje to zasklenie, ktoré sa dá v prípade potreby otvoriť a po vzájomnej dohode s majiteľmi vedľajších balkónov by bytový dom mohol mať aj rovnaký architektonický výraz.
 


Prečítajte si aj: Buďte hostiteľom snov. Tu sú rady, ako na to



Tu sú prvé dve rady od dizajnérov zo CU Interiors. Zvyšné tipy nájdete vo fotogalérii.

1. Zmeňte si zábradlie na živý plot
Na balkónoch býva často veľmi technické zábradlie. Na zútulnenie takéhoto zábradlia je ideálny brečtan. Prípadne si môžete cez zábradlie predsadiť umelý živý plot: zabezpečí pocit potrebného súkromia od  susedov či okolitého sveta. Určite však neprídete o výhľad či slnečné svetlo.

2. Ochráňte (a oživte) balkón tienidlami
Ak je váš balkón či terasa vystavovaná silnému slnku či vetru, je tu jednoduché riešenie v podobe rôznych estetických tienidiel a markíz. Tienidlá vám zaručia pokojný odpočinok a umožnia vám vychutnať si oddych do sýtosti. Je dôležité vybrať si vhodnú farbu, ktorá nie je rušivá. Látka by mala byť odnímateľná a ľahko udržiavateľná.


Pripravené v spolupráci s:

www.cuinteriors.com

01 - Modified: 2007-07-10 14:52:30 - Feat.: 0 - Title: Zapnite PC a šetrite na telefonovaní
01 - Modified: 2024-05-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Projekt vysokohorských ekologických záchodov: Toalety pod Rysmi stavili na dizajn 02 - Modified: 2024-05-15 12:46:52 - Feat.: - Title: Kia vylepšila obľúbený elektromobil. Upravný dizajn, špičkové nabíjenie a väčší dojazd 03 - Modified: 2024-05-11 22:00:00 - Feat.: - Title: Novostavba nad Žilinou: Pozrite si úchvatnú a premyslenú realizáciu domu, ktorý spolupracuje s terénom 04 - Modified: 2024-05-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Byt si šikovná žena zrekonštruovala aj bez búrania, stačili jej dobré nápady 05 - Modified: 2024-05-03 08:31:03 - Feat.: - Title: Bývanie v Bratislave je drahšie, nájomné sa zvyšuje. Hodnota rastie aj starším bytom
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
21. máj 2024 12:50