StoryEditor

Stúpa záujem o úžitkové automobily

18.11.2004, 23:00

S novou formou nákupu ojazdeného vozidla prichádza spoločnosť GE Capital Leasing, ktorá sa špecializuje na ojazdené automobily. Ponúka úver, pričom uzatvorenie zmluvy je záležitosťou niekoľkých minút. Štandardne -- pri cene do 400 000 Sk -- stačia dva doklady totožnosti (napríklad občiansky a vodičský preukaz). Podmienkou však je nákup auta u autorizovaného predajcu alebo v autobazári, ktorých je na Slovensku dovedna okolo 400. Ak je cena ojazdeného auta nad 400-tisíc korún, treba priložiť aj potvrdenie o výške príjmu a faktúru SIPO.
Úver sa spláca 24 -- 60 mesiacov, pričom priamo na mieste predaja je možné uzavrieť aj havarijné poistenie -- ak je to s Českou poisťovňou alebo Kooperativou, sadzby sú výhodnejšie, vypočítané na konkrétne vozidlo. GE Capital Leasing poskytne úver na ojazdené vozidlá až do veku 10 rokov.
Zaujímavosťou tohto projektu je to, že vozidlo sa stáva majetkom klienta, ktorý je záložným dlžníkom hneď po podpísaní zmluvy. Ak majiteľ auta neplní dohodnuté podmienky, musí auto vrátiť spoločnosti GE Capital Leasing. Výška mesačných splátok úveru sa nemení ani po prípadnej havárii. Počas prvých dvoch týždňov sa podarilo uzavrieť 130 zmlúv v hodnote 33 miliónov Sk.
Momentálne sa zvyšuje u klientov záujem o úžitkové automobily, čo pripomenul na nedávnom stretnutí s novinármi obchodný riaditeľ GE Capital Leasing na Slovensku Peter Palkovič. Od tohto roka platí na Slovensku jednotná DPH 19 %. Nový produkt vznikol po zmene výkladu zákona o DPH v júni 2004; dvojité zdanenie znamenalo zdraženie lízingu ojazdených vozidiel, a to podnietilo vznik nového produktu -- úveru. Predpokladá sa, že v budúcom roku by malo nastať oživenie predaja ojazdených úžitkových áut -- ako reakcia na to, že v prvom polroku 2004 mierne klesol ich lízing v porovnaní s rovnakým obdobím vlani.

menuLevel = 2, menuRoute = style/autospektrum, menuAlias = autospektrum, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. máj 2024 21:47