StoryEditor

Autosalón Nitra 2008

08.09.2008, 00:00

Okrem mnohých noviniek si návštevníci budú môcť zajazdiť napríklad na aute Hummer či Nissan a počas nitrianskeho autosalónu sa uskutoční aj stretnutie priaznivcov automobilu Suzuki Swift a motocyklov Harley-Davidson.

Medzinárodný Autosalón v Nitre je v tomto roku už po šestnásty raz najkomplexnejšou prehliadkou slovenskej automobilovej scény. Zahŕňa ponuku osobných, nákladných, úžitkových vozidiel, autopríslušenstva, garážovej techniky, služieb a prináša množstvo slovenských premiér a dokonca aj atraktívne svetové štúdie. Organizátorom je Agrokomplex -- Výstavníctvo Nitra, štátny podnik, spoluorganizátorom je Združenie automobilového priemyslu SR. Výstava predstavuje dlhodobú a významnú tradíciu -- najväčšiu slovenskú automobilovú šou. Dôkazom je mimoriadny záujem o túto formu komunikácie zo strany vystavujúcich firiem. Prihlásených je viac než dvesto vystavovateľov.
Svetová úroveň
Na rozdiel od autosalónu, ktorý sa koná v Bratislave, je Autosalón Nitra opäť zaradený do oficiálneho kalendára výrobcov automobilov O.I.C.A. Je to istým spôsobom vyznamenanie pre organizátorov. Autosalón už po šiesty raz tak obhájil svoju vysokú kvalitu a potvrdil, že patrí medzi osemnásť najprestížnejších svetových autosalónov, do kategórie výstav, aké sa konajú napríklad v Paríži, Ženeve či Detroite. Brány Autosalónu Nitra budú pre širokú verejnosť otvorené v dňoch 11. až 15. septembra. Desiaty september je venovaný novinárom a odbornej verejnosti. Pre návštevníkov pripravili dovozcovia opäť nadštandardné expozície a modely. Svojimi autobonbónikmi budú lákať značky Brillance, Citroën, Dacia, Dodge, Ford, Honda, Hyundai, Hummer, Chevrolet, Kia, K-1, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, SsangYong, Suzuki, Škoda, Volvo.
Horúce novinky
Najväčším ťahákom pre oči budú horúce automobilové novinky. Premiéru nových modelov avizovali viaceré automobilky. Napríklad Volvo predstaví v slovenskej výstavnej premiére športovo-úžitkový model XC-60, SEAT nový model Ibiza a nemecký Opel novú vlajkovú loď -- model Insignia a nové vydanie modelu Agila. Najviac výstavných premiér nájdu návštevníci v stánku automobilky Kia. Táto automobilka predstaví slovenskej verejnosti novú generáciu modelu Picanto, faceliftované modely Magentis a  Sportage, ako aj štúdiu s názvom Kee. Nakrátko neobídu ani priaznivci francúzskych vozidiel. Peugeot predstaví modernizovaný modelový rad 407. V stánku automobilky Citroën sa objaví model C4, ktorý sa podrobil omladzovacej kúre.
Sprievodné akcie
Okrem veľkého množstva noviniek sa záujemcovia môžu tešiť i na množstvo sprievodných akcií. V dňoch 9. až 10. septembra sa uskutočnia dve odborné konferencie. Pod záštitou Štefana Harabína, podpredsedu vlády a ministra spravodlivosti SR, sa uskutoční 8. konferencia znalcov z cestnej dopravy. Súbežne s ňou sa bude konať konferencia Bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke. Denne sa budú konať rôzne súťaže a predstavenia. Každú celú hodinu napríklad dynamická ukážka činnosti vojenskej techniky S-300 na voľnej ploche E. Nemožno nespomenúť 36. ročník výstavy Veterány ciest v pavilóne K, s mottom: Vozidlá US ARMY 2. svetovej vojny, Ford T postavil Ameriku na kolesá, Amerika postavila svet na kolesá. Tridsať vystavovateľov tuningu čaká na návštevníkov v pavilóne C. Okrem toho sa návštevníci budú môcť zúčastniť na prezentácii likvidácie starých vozidiel či na jazdách s vozidlami viacerých značiek, napríklad Hummer či Nissan. Počas nitrianskeho autosalónu sa uskutoční aj stretnutie priaznivcov automobilu Suzuki Swift, motocyklov Harley-Davidson. V dňoch 13. až 14. septembra sa bude konať slovenské finále podujatia dB Drag Racing 2008. Bližšie informácie sú k dispozícii na webovej stránke organizátora www.agrokomplex.sk.
Možnosť vyhrať
Všetky vstupenky budú zlosovateľné a hlavnou výhrou je osobný automobil Dacia Sandero. Výstava bude otvorená denne od 9.00 do 18.00 hod. Vstupné pre dospelých je stotridsať slovenských korún. Žiaci, študenti a dôchodcovia zaplatia o polovicu menej a existuje aj rodinné vstupné, jeho cena je 325 Sk. Pre návštevníkov budú opäť k dispozícii nové parkovacie plochy priamo vo výstavnom areáli v bezprostrednej blízkosti výstavných pavilónov. Pre tých, ktorí budú parkovať priamo v areáli výstaviska, je pripravený "shuttle bus", ktorý ich bude nonstop prevážať z parkoviska priamo do centra diania podujatia.

menuLevel = 2, menuRoute = style/autospektrum, menuAlias = autospektrum, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. máj 2024 23:00