StoryEditor

Komfort a bezpečnosť

08.09.2008, 00:00

O Mercedes Benz triedy GLK je záujem. V prvom mesiaci od spustenia predaja iba v západnej Európe evidujú predajcovia 10 000 objednávok

Nový kompaktný SUV od Mercedes-Benz už v prvom mesiaci po spustení predaja zaznamenáva u zákazníkov vynikajúci ohlas. Len za mesiac júl 2008 zaznamenali predajcovia v západnej Európe už viac ako desaťtisíc záväzných objednávok. Trieda GLK mala svetovú premiéru koncom apríla na výstave Auto China v Pekingu a k prvým zákazníkom sa dostane v októbri tohto roku. Najprv sa začne dodávať do západnej Európy, neskôr aj na trh v USA a potom aj do zvyšku sveta.
Zberateľský kus
Už pred oficiálnou obchodnou premiérou aj exkluzívny špeciálny model Edícia 1" zaznamenáva veľký záujem: Mercedes-Benz má už teraz asi tisíc objednávok tohto modelu. Iba v samotnom Nemecku je každá štvrtá objednávka GLK vozidlom Edície 1. Špeciálny model je dostupný iba počas spustenia predaja triedy GLK. Okrem iného ponúka športový balík pre exteriér a interiér a multifunkčný kožený volant AMG. "GLK je zjavne v súlade s trendom dneška -- kompaktný SUV, ktorý má všetko potrebné pre Mercedes-Benz: výrazný dizajn, vysokú bezpečnostnú výbavu a jazdný komfort typický pre Mercedes. GLK pritom presvedčí rovnako na ceste i v teréne," toľko Dr. Klaus Maier, vedúci predaja a marketingu Mercedes-Benz Cars.
Ohlas médií
Pri prvých testovacích jazdách zaznamenala trieda GLK mimoriadne pozitívny ohlas médií: počas trojtýždenného predvádzania v Düsseldorfe v júli spolu šesťsto zástupcov medzinárodných médií spoznalo na rozličných cestách vynikajúce jazdné vlastnosti triedy GLK. Vďaka podvozku Agility Control ponúka GLK vynikajúcu dynamiku a bezpečnosť, zjednotené s výborným komfortom jazdy. Variabilný systém pohonu všetkých kolies 4MATIC spolu s elektronickými regulačnými systémami spája perfektnú výkonnosť na ceste s vyváženou spôsobilosťou pre offroad. Mercedes-Benz ponúka pre GLK rovnako výkonné, ako aj úsporné štvorvalcové a šesťvalcové motory. Ako BlueEFFICIENCY model bude GLK 220 CDI od jari 2009 dostupný s novým štvorvalcovým dieselovým motorom. Okrem toho presvedčila trieda GLK priekopníckou pasívnou bezpečnosťou, vnútorným komfortom, ako aj vysokou mierou zachovania hodnoty vozidla.

menuLevel = 2, menuRoute = style/autospektrum, menuAlias = autospektrum, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
07. máj 2024 17:06