StoryEditor

Ford Fusion - "Zbožňovaná škatuľa"

16.06.2011, 11:25
Za volantom obľúbeného Ford Fusion väčšinou z autobazáru odchádzajú tí, čo hľadali auto s rozumnými prevádzkovými a servisnými nákladmi, dostatočným vnútorným priestorom, nadpriemernými jazdnými vlastnosťami a triezvym dizajnom.

Ako bonus ponúka Fusion pohodlné nastupovanie, variabilitu interiéru, presné riadenie a vďaka vyššej stavbe karosérie poskytuje dostatočný komfort pre rodinné využitie. Navyše, drvivá väčšina ponúkaných vozidiel disponuje klimatizáciou.

Veľká ponuka na trhu
Na trhu ojazdených áut je pestrý výber obľúbeného modelu, a to predovšetkým vďaka agresívnej marketingovej podpore Fordu v ostatných rokoch. Taký úspech, ako Ford Fusion zaznamenal v Česku aj na Slovensku, nemal obdobu nikde inde v Európe. Kto z nejakého dôvodu nechcel Fabiu, kúpil si vo väčšine prípadov práve Ford Fusion. Najlacnejšie ojazdené auto sa dnes dá získať už za 3 300 eur, zachovalé päťročné exempláre začínajú okolo 6 000 eur. Najčastejším a zároveň odporúčaným motorom je benzínový 1,4 16 V (59 kW). Oproti osemventilovým motorom Fiesty 1,3 sa jednoduchšie vytáča a krútiaci moment 124 Nm si poradí s väčšou karosériou Fusionu chválitebne. Výsledná kombinovaná spotreba 6,5 litra (najnovšie verzie 6,3 1/100km) nie je špičkou v triede, ale uspokojí.

HISTÓRIA FORD FUSION
2002: Predstavenie na jeseň - Ford Fusion s pohonnými jednotkami 1,4, 1,6 a 1,4 TDCi. Výbavy označené ako Ambiente, Trend, Plus vždy s ponukou ďalších príplatkových komfortných prvkov.

2004: Nový silnejší turbodiesel 1,6 litra. Nemá síce pohyblivé lopatky statora turbíny, ale vyniká výborným záťahom z nižších to stredných otáčok.

2005: Koncom roka facelift karosérie aj prístrojovej dosky (nový predný nárazník, mriežka chladiča, robustnejšie bočné lišty, nový dizajn predných a zadných svetiel, nová elegantná prístrojová doska s efektívnejšou kombináciou plastov).

2007: Ďalší motor z Fiesty s objemom 1,25 litra (55kw), ktorý okrem iného v kombinácii s menšou výbavou umožnil zníženie ceny nového auta. V ponuke je aj päťstupňová samočinná prevodovka EST (umožňuje manuálne aj automatické radenie), alebo štvorstupňový automat v benzínových motoroch 1,6 16V.

menuLevel = 2, menuRoute = style/aaaauto, menuAlias = aaaauto, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
01. máj 2024 02:00