22.08.2008, 00:00

Recept: Guláš z diviny s viedenskou knedľou

Guláš z diviny s viedenskou knedľou

Čo potrebujete:
(kalkulácia na 4 porcie)
600 g diviny
70 g cibule
50 g masti
40 g múky
15 g papriky, majoránky, čierneho korenia, korenia na divinu
16 g soli
5 g cesnaku
50 g paradajok
120 g čerstvej papriky
8 g slivkového lekváru
1,2 dl červeného vína

Viedenské knedle:
6 ks rožkov
6 vajec
1,2 g soli, korenia, vegety
120 g masla
20 g petržlenovej vňate
1 dl g mlieka

Návod na prípravu:
Guláš z diviny
Na oleji opražíme cibuľku. Divinu nakrájame na kocky, opečieme na cibuľke, osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou. Zarestujeme a podlejeme vodou. Takto pripravené mäso dusíme do polomäkka. Pridáme červené víno, slivkový lekvár a všetko spolu podusíme. Nakoniec mäso dochutíme podľa potreby soľou, cukrom a čiernym korením. Podávame na tanieri s viedenskou knedľou.

Viedenské knedle
Nakrájané rožky zvlhčíme mliekom, pridáme žĺtky vymiešané s maslom, koreniny, vyšľahané bielka a všetko zľahka premiešame. Vytvarujeme knedle a paríme 45 minút. Podávame nakrájané s mäsom.

Recepty poskytuje štýlová reštaurácia Tálska Bašta, ktorú nájdete v areáli hotela Partizán na Táľoch. V reštaurácii s najvyšším kamenným kozubom na Slovensku sa pripravujú špeciality aj pod medeným sopúchom na drevenom uhlí priamo pred zrakmi hostí.