StoryEditor

Bardejov

31.01.2008, 23:00

Jediné kúpele na Slovensku, ktoré majú kúpeľnú kolonádu s ôsmimi prameňmi s rôznym chemickým zložením a použitím. Ich blahodarné liečivé účinky si na vlastnej koži vyskúšala druhá manželka cisára Napoleona I. -- Mária Lujza, ruský cár Alexander I. či manželka cisára Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta. Atraktívne Bardejovské kúpele, v ktorých sa liečia choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva či netuberkulózne choroby dýchacích ciest.
Horúcimi novinkami kúpeľov sú podľa generálneho riaditeľa Jaroslava Komoru nové procedúry ako napríklad medová detoxikačná masáž, reflexná masáž chodidiel či masáž lávovými kameňmi. "Pre návštevníkov ponúkame špeciálnu 10-percentú zľavu na liečebné pobyty, ktorá platí do konca februára," upozorňuje. Tým sa však výpočet nekončí: neskôr možno využiť takzvané prázdninové balíčky či atraktívny Veľkonočný balíček.
Výhodou Bardejovských kúpeľov je, že sa nachádzajú mimo mesta Bardejov. "Keďže autá majú zákaz vjazdu, kúpele sa môžu právom nazývať oázou zdravia a oddychu," zdôrazňuje Komora.

Zaujímavosti v okolí
-- milovníci zimných športov si prídu na svoje v lyžiarskych strediskách Regetovka, Bardejovské Kúpele, Makovica -- Nižná Polianka

menuLevel = 2, menuRoute = style/styl, menuAlias = styl, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 13:07