Tomáš Poznar je už oficiálne hráčom trnavského Spartaka. FOTO: HN/Martin Rendek
StoryEditor

Nový útočník Spartaka srší odhodlaním: Trnavskí fanúšikovia sú skvelí. Celý klub je tu nastavený na úspechy

11.01.2024, 00:04
  • Tomáš Poznar je hrotový útočník, ktorý typologicky súčasnému Spartaku Trnava na súpiske chýbal.
  • V stredu Poznar priletel za svojimi novými spoluhráčmi na Maltu, kde sa k tímu pripojil v rámci prebiehajúceho zimného sústredenia.
  • V ročníku 2014/2015 sa urastený zakončovateľ stal s 13 gólmi v drese Zlína najlepším strelcom 2. českej ligy.

Priamo na Malte sa HN pozhovárali s čerstvou akvizíciou futbalového Spartaka Trnava. „Bílych andelov“ posilnil skúsený český útočník Tomáš Poznar.

Stali ste sa najnovšou akvizíciou Spartaka Trnava. Ako sa zrodil váš prestup?

Udialo sa to celé veľmi rýchlo. Trnavčania sa dozvedeli, že hodlám rozviazať zmluvu v Poľsku (pozn. v tíme Termalica Nieciecza) a kontaktovali ma s ponukou. Musím sa priznať, že primárne som sa chcel vrátiť domov do Zlína, no tam sa rozhodli ísť inou cestou. V Zlíne chcú dávať šancu skôr mladým hráčom. Preto som bol veľmi rád, keď ma Trnava oslovila.

Prvý duel v zimnej príprave v rámci turnaja Tipsport Malta Cup 2024 ste sledovali len z tribúny, pričom vaši noví spoluhráči podľahli Sigme Olomouc 0:2. Už ste sa aj stihli pobaviť s trénerom Gašparíkom o svojich úlohách v mužstve?

Cítim, že odo mňa, samozrejme, očakáva profesionálny prístup a to, aby som sa čo najlepšie pripravil na jarnú časť. Žiadne detaily sme zatiaľ neriešili, no chcem pomôcť tímu dobrými výkonmi. Iná cesta tam ani nie.

Máte už 35 rokov a ste skúseným zakončovateľom. Veď okrem štácií v Baníku Ostrava, vo Viktorii Plzeň či v Zlíne máte na konte 383 súťažných duelov a 98 gólov. Chcete plniť v kabíne aj rolu mentora pre mladších spoluhráčov?

V kabíne je nepochybne viacero borcov, ktorí kabínu vedú a sú lídrami. Vekovo tam už síce patrím aj ja, no som tu zatiaľ extrémne krátko. Musím sa momentálne preto pozerať hlavne na seba. Skrátka, aby som bol dobre pripravený, aby som zapadol do tímu a išiel pre ostatných chalanov príkladom. Pravda je vždy na ihrisku.

Trnava je obhajcom Slovenského pohára, pričom váš nový zamestnávateľ je naďalej v hre o opätovný zisk tejto trofeje. Bolo aj to jedno z lákadiel?

Jednoznačne. Áno, chcel som byť doma, ale zase tento aspekt hral v prospech Trnavy. Je to jednoducho klub, ktorý hráva o najvyššie priečky. Mužstvo hráva v európskych pohároch. A toto je práve tá motivácia, ktorá nás športovcov ženie dopredu. Aj klub je tak nastavený, a to je len dobre.

Vy už ste v Trnave pôsobili pred desiatimi rokmi. Čo sa za ten čas v klube zmenilo?

Zmenilo sa toho nesmierne veľa. Klub sa posunul. Má nádherný štadión a infraštruktúru. Dokázal vyhrať titul a dlhodobo sa drží v lige na špici. Veľmi by som si preto prial, aby som sa čo najskôr aklimatizoval.

Aj keď za Spartak ste odohrali len 11 prvoligových zápasov, skórovali ste trikrát a fanúšikovia vás mali radi. Bola aj povestná divácka kulisa ďalším extra faktorom, ktorý zavážil v rozhodnutí sa pre Trnavu?

To viete, že áno. Trnava je tým povestná. Dodnes si ich fanúšikov pamätám. Keď prišiel do Trnavy Slovan, tak atmosféra na štadióne bola fakt elektrizujúca. Na druhej strane, trnavskí fanúšikovia sú aj veľmi nároční, čo tiež nie je vždy jednoduché. To je však gro futbalu. Fanúšikovia robia tú emóciu a atmosféru. Spomínam si na nich vo veľmi dobrom svetle a verím, že ešte niečo pekné spolu v Trnave znova zažijeme.

01 - Modified: 2024-01-09 16:44:23 - Feat.: 1 - Title: Kouč rakúskeho veľkoklubu pre HN: Slovenskí hráči majú kvalitu. Slovan to však bude mať proti Sturmu náročné 02 - Modified: 2023-12-18 13:15:53 - Feat.: 1 - Title: Obľúbenec tribún, ale aj brilantný technik so slabou produktivitou. Slovan láka späť veľké zahraničné meno 03 - Modified: 2023-12-14 20:17:00 - Feat.: 1 - Title: Fenerbahce Istanbul zdolal Trnavu. Mieri do osemfinále
01 - Modified: 2024-04-26 15:46:10 - Feat.: - Title: Odbory v jednej z našich automobiliek vedie bývalý policajt podozrivý z lúpeže 02 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 03 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 04 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 05 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 08:14