StoryEditor

Taliani o postup, Bulhari o nápravu reputácie

22.06.2004, 00:00
Autor:
SITASITA

Dnešný program -- skupina C
Taliansko -- Bulharsko
20.45, Guimaraes
Rozhodca: Ivanov (Rus.)
Vzájomné zápasy
6 -- 4 -- 2

S imperatívom nutného víťazstva vstúpi jeden zo spolufavoritov šampionátu Taliansko do bitky o postup z C-skupiny. V súboji s už vyradeným Bulharskom však squadre azzure nemusí stačiť na štvrťfinálovú miestenku ani víťazstvo. Taliani budú navyše citeľne oslabení, keď si trojzápasový dištanc za opľutie súpera odpykáva tvorca hry Totti a pre dve žlté karty nemôžu hrať kapitán Cannavaro a stredopoliar Gattuso. Bulharom po strate postupových šancí pôjde už iba o nápravu reputácie, na šampionáte totiž nestrelili ešte ani gól, navyše majú hrozivé negatívne skóre 0:7. Naplniť predsavzatie však musia bez kapitána Petrova, ktorý v súboji s Dánskom dostal červenú kartu.
Gianluigi Buffon, brankár Talianska: Je smutné, čo všetko nás postihlo v predchádzajúcich zápasoch, naše mužstvo dostalo zopár úderov. Aj tak budeme proti Bulharom bojovať zo všetkých síl a naše šance na postup stále považujem za veľmi dobré.
Plamen Markov, tréner Bulharska: Chceme sa s Portugalskom rozlúčiť dobrou hrou a úspešným výsledkom aspoň v poslednom zápase.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
22. máj 2024 12:08