StoryEditor

Bola na pokraji zániku, teraz sa chce Dukla vrátiť na vrchol

07.09.2014, 17:50
Autor:
tasr, stltasr, stl

Nielen pútavou mediálnou kampaňou, ale hlavne úspešnými výsledkami sa chce hokejový extraligista Dukla Trenčín vrátiť na popredné priečky v najvyššej domácej súťaži. Hoci klubu ešte nedávno hrozil zánik, nepriaznivá situácia nabrala pozitívny vzostup a už v piatok chcú Trenčania víťazne vykročiť za naplnením cieľov. Motivovať by ich mala aj prítomnosť Mariána Hossu, ktorý vhodí úvodné buly duelu medzi Duklou a majstrovskými Košicami.


Tréner Dukly Trenčín Roman Stantien (vľavo) s Richardom Lintnerom. Snímka: TASR/Radovan Stoklasa

Počas tohtoročnej letnej prestávky bola situácia pod hradom Matúša Čáka zrejme najvážnejšia v histórii klubu. Ten už v súčasnosti nemusel existovať na slovenskej hokejovej mape, napokon sa však celý problém úspešne vyriešil. "Keď v júli prišiel Robo Švehla na predstavenstvo s návrhom, aby klub zanikol, tak sa mi to nepáčilo. Poprosil som pána Hartmanna a Daňa a skúsili sme to zmeniť. Teraz si myslím, že sa nám to podarilo," uviedol na úvod nedeľňajšieho stretnutia klubu s novinármi predseda predstavenstva Viliam Ružička.

Okrem vyrovnania dlhov a finančného zabezpečenia sa nové vedenie sústredilo aj na tvorbu kádra. Do tímu sa vrátilo niekoľko skúsených tvárí, od začiatku sezóny budú jeho súčasťou aj Richard Lintner a Branko Radivojevič. "Káder sme doplnili. Pokiaľ tu bude Branko a Rišo, nebudeme nič meniť. V prípade ich odchodu by sme ho chceli ešte doplniť. Do sezóny však vstúpime s tým, čo máme momentálne k dispozícii," ozrejmil športový manažér Jozef Daňo. K ambíciám v novom ročníku dodal: "Toto mužstvo sme tvorili s cieľom dostať sa do play off. V tejto chvíli si myslím, že súčasný káder na to určite má. Mali by sme sa umiestniť v hornej polovici tabuľky."

Len nedávno spustilo vedenie klubu mediálnu kampaň pod názvom "Tiež Dukla", ktorej súčasťou boli bývalé a súčasné legendy klubu. V nadväznosti na ňu sa chcú Trenčania opäť dostať medzi slovenskú hokejovú elitu. Viac k nej ako aj k ďalším technickým záležitostiam povedal Richard Lintner. "Chceli by sme na úvod predstaviť našu najväčšiu letnú posilu, ktorou je Branko Radivojevič. Ako jeden z najstarších hráčov by som chcel predstaviť aj kapitána a tým bude Róbert Petrovický. V spojení so zápasom s Košicami sme pripravili pre fanúšikov niekoľko zaujímavostí. Vytvorili sme novú sadu bielych dresov, myslím, že biela farba by nemala chýbať teraz v žiadnom modernom klubu. Očakávame veľký úspech a pozitívnu odozvu. Kampaň 'Tiež Dukla' sme spustili len nedávno. Oslovili sme bývalých hráčov aj funkcionárov či súčasných hokejistov. Je to krásna vizitka Dukly Trenčín. Na piatkovom dueli sa zúčastní aj Marián Hossa, ktorý vhodí úvodné buly. Okrem toho sa bude snažiť streliť najkurióznejší gól svojej kariéry. Viac uvidia diváci v piatok," dodal Richard Lintner.

 

01 - Modified: 2006-10-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Benzín by mal zlacnieť
01 - Modified: 2020-06-22 13:41:01 - Feat.: - Title: Lintner končí ako šéf Tipsport Ligy. Odvolali ho 02 - Modified: 2018-01-25 12:39:10 - Feat.: - Title: Rozuzlenie v hokejovej kauze. Slovenská extraliga bude kvôli olympiáde prerušená 03 - Modified: 2017-09-06 21:12:31 - Feat.: - Title: Plán Lintnera funguje. Tržby klubov rastú 04 - Modified: 2017-05-29 15:18:14 - Feat.: - Title: Pnutie v slovenskom hokeji. Pálffy si po fiasku na MS otvoril ústa, píšu Česi 05 - Modified: 2017-05-18 06:37:27 - Feat.: - Title: Lintner: Priemernú mzdu hokejistu sa dozviete o rok, ja ju viem
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 16:10