StoryEditor

Tento príbeh hltá celá Európa. Hráč vychytal Ligu majstrov

28.08.2014, 12:16
Autor:
iDnesiDnes

Predstavme si hrdinu stredajšej noci. Má skoro tridsať rokov, nie je vysoký, ani bohvieako silný, sedem rokov strávil v rumunskom tíme Dinamo Bukurešť, hosťovanie v talianskej Siene mu nevyšlo, dres rumunskej reprezentácie obliekol len päťkrát. Teraz však jeho príbeh hltá futbalová Európa.

Cosmin Moti, stopér bulharského Ludogorca Razgrad, vychytal postup do prestížnej Ligy majstrov. Áno, vychytal, to nie je žiadny výmysel. Niekto sa do brány postaviť musel, keď bulharskému tímu v poslednej minúte predĺženia vylúčili gólmana Stojanova. Moti chvíľku váhal.

Pri tréningu občas penalty chytá pre srandu. Tak som sa ho spýtal, či to nechce skúsiť," rozprával po zápase rozžiarený tréner Georgi Dermendev.

Moti obliekol brankársky dres, prvýkrát v živote si vzal rukavice a išiel na vec. Pardon, on najprv premenil svoj ​​vlastný pokutový kop, až potom sa postavil do brány. Kouč mu ešte poradil: „Máš dobrý inštinkt a reakcie, tak neskáč predčasne. Skôr vyčkávaj na vhodný moment."

Razgrad stál proti Steaua Bukurešť na hrane historickej šance. V zápase dotiahol stratu 0: 1 z prvého zápasu, lenže teraz musel dúfať v zázrak: vychytá rumunských strelcov rumunský obranca?

Moti to dokázal. Paul Parvulescu ho neprestrelil, pretože Moti skočil bleskovo k žrdi. Neúspešný bol aj Cornel Rapa, ktorého Moti najskôr začaroval poskokmi na bránkovej čiare.

Je to neskutočný večer a nemám slová, ktoré by vyjadrili, čo cítim,“ hovoril Cosmin Moti pre uefa.com. „Bolo to bláznivé. Jednu chvíľu sme boli tak blízko, potom strašne ďaleko a nakoniec som vyhrali. Keď proti mne stáli strelci, rozhodoval som sa podľa posledného inštinktu. Ďakujem Bohu! Je to ten najväčší zápas môjho života. Nikdy nezabudnem."

Niečo také sa stane vážne raz za život, o to je paradoxnějšie, že pred dvoma týždňami to isté zvládol zlínsky útočník Tomáš Poznar v českom pohári proti Kroměříži. Poznar chytil dokonca tri penalty a sám premenil tú rozhodujúcu.

Motiho príbeh však letí do celej Európy. Razgrad má Ligu majstrov a rumunský "brankár" by mohol ako poďakovanie dostať kľúče od mesta.

zdroj: idnes.cz

01 - Modified: 2006-09-29 16:17:46 - Feat.: 0 - Title: Tajomstvo úspechu Rothschildovcov
01 - Modified: 2024-05-02 12:09:23 - Feat.: - Title: Víťaz, čo pláva neoblomne proti prúdu a zostáva verný svojej filozofii. Fiľov klub je európsky unikát 02 - Modified: 2024-05-01 15:09:07 - Feat.: - Title: Slovenský pohár ovládli futbalisti Ružomberka. Získali druhú trofej 03 - Modified: 2024-05-01 12:28:57 - Feat.: - Title: Hancko od leta v svetovom veľkoklube? Možno, ale nový kouč si nemôže len diktovať mená posíl, varuje odborník 04 - Modified: 2024-04-27 08:51:46 - Feat.: - Title: Liverpool sa dohodol s trénerom Slotom, na lavičke nahradí Kloppa 05 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 11:08