StoryEditor

Slovensko sa sťahuje do Ostravy. Naše sny nám môže splniť tento tím

25.04.2015, 00:09
Autor:
redred
O sedem dní sa pre Slovákov začína hokejový šampionát. Pozrite si ideálnu zostavu podľa HN.

Už len sedem dní zostáva do prvého zápasu Slovenska na hokejovom šampionáte v Česku. V sobotu čaká zverencov trénera Vladimíra Vůjteka posledný prípravný zápas pred vrcholom reprezentačnej sezóny. Po dueli s Lotyšskom oznámi konečnú nomináciu. Každopádne, naše oči smerujú do Ostravy, kde Slovensko začne snívať svoj sen o úspechu. Toto je ideálna zostava, ktorá by to mohla dokázať(do úvahy sme brali hráčov, ktorí sú k dipozícii). 

Brankári:

Ján Laco (Astana, KHL)
Nie je o čom. Svoje kvality dokázal viackrát, u trénera má stopercentnú dôveru a aj keby Jaro Halák so svojím tímom New Yorkom Islanders vypadol v prvom kole play-off NHL, tak Laco by mal byť jednotkou.

Marek Čiliak (Brno, Česko)
Už druhú sezónu v českej lige ukazuje, že vie aj napriek slabšej obrane podržať svoj tím. Pri gólmanovi Komety však bude otázka, či svoje kvality dokáže aj v repezentácii.

Július Hudáček (Örebro, Švédsko)
Vybrali sme ho ako trojku. Je to istota v bráne, ale doteraz nedokázal presvedčiť o tom, že by mal pomôcť nášmu tímu v boji o postup do štvrťfinále

Obrancovia:

Andrej Meszároš (Buffalo Sabres, NHL)
Jediný obranca v tíme, ktorý pôsobí v NHL. Hral v jednom z najslabších tímov a celkovo sa mu nedarilo. Záver sezóny ho však zastihol v skvelej forme, mal by patriť medzi piliere defenzívy.

Dominik Graňák (Linköping, Švédsko)
Najskúsenejší bek prežil jednu zo svojich najslabších sezón. Po novom roku odišiel zo Švédska do Švajčiarska, kde sa so svojím Fribourgom len zachraňoval. Graňák je však spoľahlivý typ obrancu, ktorý by mal patriť medzi hlavných lídrov tímu.

Marek Ďaloga (Sparta Praha, Česko)
Je známy svojimi útočnými "chúťkami". V pražskej Sparte má za sebou dobrú sezónu, v 48 zápasoch nazbieral 24 bodov. Jeho prínos pre tím zdôrazňuje veľký počet plusových bodov.

Juraj Mikuš (Sparta Praha, Česko)
Spoločne s Ďalogom partril medzi najvyťažovanejších zadákov Sparty. Tréner sa na neho môže spoľahnúť, je dôrazný v osobných súbojoch.

Adam Jánošík (Košice, extraliga)
Jeden z objavov tejto sezóny. Iba 22-ročný hráč Košíc zažil svoju najlepšiu sezónu. Jeho nevýhodou však môže byť vysoký počet trestných minút.

Ivan Švarný (Dinamo Minsk, KHL)
Zaraďujeme ho medzi najskúsenejších slovenských obrancov. Sezóna v Minsku mu však príliš nevyšla, pripísal si len jednu asistenciu.

Christián Jaroš (Lulea, Švédsko)
Patril medzi opory bronzového tímu z MS do 20 rokov. 19-ročný mladík presvedčil svojimi výkonmi vo Švédsku, kde odohral 25 zápasov v najvyššej súťaži za Luleu.

Michal Sersen (Slovan, KHL)
Najlepší obranca bratislavského Slovana a stabilný člen reprezentácie. Jeho tímu sa však nedarilo, čo sa prejavilo aj na Sersenových štatistikách.

Útočníci:

Marián Gáborík (Los Angeles Kings, NHL)

Jednoznačný líder útoku. Aj v tejto sezóne potvrdil svoju streleckú formu, keď v 69 zápasoch strelil 27 gólov. Otázne však bude, ako sa vysporiada s tým, že po takmer dvoch sezónach nebude mať pri sebe takého elitného centra, akým je Slovinec Anže Kopitar.

Tomáš Kopecký (Florida Panthers, NHL)

Útočník Floridy prežil najhoršiu sezónu v NHL. V 64 zápasoch strelil iba dva góly a na šesť prihrával. Napriek tomu by mohol vytvoriť tandem s Gáboríkom a vďaka skúsenostiam by mal patriť taktiež medzi lídrov tímu.

Marko Daňo (Columbus Blue Jackets, NHL)

Môžeme ho označiť za žolíka tímu trénera Vladimíra Vůjtka. Náš útočník sa v závere základnej časti dostal do vynikajúcej formy, keď mal skoro bod na zápas. V drese Columbusu odohral v tejto sezóne 35 zápasov, v ktorých strelil osem gólov a na trinásť prihrával.

Ladislav Nagy (Slovan, KHL)

V Slovane mal aj napriek klubovému neúspechu veľmi dobrú sezónu a mal by patriť medzi opory mužstva. Nagy to dokázal už na minuloročnom šampionáte, keď strelil štyri góly.

Tomáš Surový (Banská Bystrica, extraliga)

Napriek tomu, že v tomto ročníku bol málo produktívny, má svoje miesto v zostave Slovenska. Patrí medzi poctivých hráčov, ktorí dokážu vybojovať pre tím veľa pukov.

Michel Miklík (Amur Chabarovsk, KHL)

Pozíciu kanoniera potvrdil aj na minuloročnom šampionáte, keď bol s jedenástimi bodmi najproduktívnejším hráčom nášho tímu. Darilo sa mu aj v KHL, kde nastrieľal trinásť gólov a na pätnásť prihrával.

Martin Réway (Sparta Praha, Česko)

Dvadsaťročný talent slovenského hokeja mal veľmi dobrú sezónu v pražskej Sparte. V základnej časti mal bod na zápas, v play-off odohral len osem duelov, v ktorých si pripísal šesť bodov. Pri ňom bude otázne, akú dôveru dostane od trénera a či sa dokáže prispôsobiť tímu-

Marek Viedenský (Hämeenlinna, Fínsko)
Bývalému talentu nášho hokeja by mohla pomôcť sezóna v Európe. V drese Hämeenlinny odohral 56 zápasov, v ktorých dosiahol 32 bodov. V minulosti bol spájaný s v útoku s Tatarom a Pánikom, tie časy však už skončili a bude na ňom, ako využije svoj potenciál.

Richard Pánik (Tampa Bay Lightning, NHL)
Odohral takmer všetky zápasy v základnej časti NHL (76). Dosiahol síce len 17 bodov, ale ak sa "namieša" do správneho útoku, môže byť prospešný pre tím.

Milan Bartovič (Slovan, KHL)

Do národného tímu určite patrí, otázne je, či dokáže svoje kvality pretaviť aj bodovo. Bartovič totiž nebude hrať v elitných útokoch, skor by mal byť lídrom pri menej očakávaných situáciách.

Mário Bližňák (Plzeň, Česko)
Pri jeho nominácii je veľký otáznik, ale v prípravných zápasoch ukázal, že do tímu patrí. Aj keď bodovo jeho sezóna dopadla mizerne, skúsenosti by mohol pretaviť práve vo štvrtom útoku.

Libor Hudáček (Slovan, KHL)
Pred pár rokmi mal na viac, ako ukazuje teraz. Ale pokiaľ využije so spoluhráčmi zo Slovana zohratosť na ľavé krídlo patrí. Veľa bodov však od neho nečakajme.

Vladimír Dravecký (Třinec, Česko)
V našej prognóze sme ho zaradili medzi náhradníkov, ale v poslednom období ukázal v Třinci dobrú formu a mohol by sa "predrať" do základnej zostavy. 

01 - Modified: 2007-05-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Wolfowitz: Odstúpim, ale...
01 - Modified: 2024-05-08 13:06:49 - Feat.: - Title: Tatarov odkaz fanúšikom: Hokej hráme hlavne pre nich. Verím, že na MS sa im odvďačíme dobrým výsledkom 02 - Modified: 2024-05-07 20:17:52 - Feat.: - Title: Craig Ramsay rozhodol. Do záverečnej nominácie na MS v hokeji sa nedostali Lantoši, Takáč a Petrovický 03 - Modified: 2024-05-07 18:41:22 - Feat.: - Title: Parádny gól Slafkovského nestačil. Slováci nezvládli generálku pred MS 04 - Modified: 2024-05-07 10:00:00 - Feat.: - Title: Koľko máme medailí a pod koho vedením sme získali zlato? Tento kvíz zvládne len skutočný znalec hokeja 05 - Modified: 2024-05-07 09:56:49 - Feat.: - Title: Svetová špička zo zámoria. V Bratislave sa proti Slovákom predstaví kandidát na zlato s hviezdnymi menami
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
09. máj 2024 02:46