StoryEditor

Peťo je slovenský Michael Jordan. Toto hovoria osobnosti na triumf Sagana

28.09.2015, 12:54
Autor:
TASRTASR

Prečítajte si ohlasy slovenských osobností na triumf Petra Sagana na svetovom šampionáte v cyklistike:

Richard Lintner, šéf hokejovej extraligy
"Dá sa povedať, že je pre Slovensko tým, čím je Michael Jordan pre NBA. Ako člen komisie, ktorá udeľuje ocenenie Krištáľové krídlo, môžem potvrdiť, že nám Peťo poriadne zamotal hlavy pri vyberaní najlepšieho slovenského športovca. Po trojnásobnom víťazovi Stanleyho pohára Mariánovi Hossovi a majstrovi sveta v chôdzi na 50 km Matejovi Tóthovi máme ďalšieho horúceho kandidáta na zisk ocenenia."

Anastasia Kuzminová, olympijská víťazka v biatlone
"Pre mňa je zásadné, aby sa jeho úspech primerane využil a aby z neho vyťažila najmä naša mládež a deti," povedala. "Saganovo zlato považujem za vynikajúci, krásny výsledok, no nesmie padnúť do zabudnutia."

Ján Kováčik, šéf slovenského futbalu
"Samozrejme, sledoval som to. Chcem v prvom rade zagratulovať Petrovi Saganovi aj Slovenskému zväzu cyklistiky k takémuto obrovskému úspechu. Je to niečo neuveriteľné, a najmä spôsob, akým to Peter dokázal. Pri jeho trháku som veril, že keď sa na to Peter podujal, tak mal také sebavedomie a tak si veril, že to dokáže. Do posledných sekúnd som veril, dúfal a držal palce. Nakoniec sa to podarilo, takže je to fakt niečo úžasné."

Matej Tóth, majster sveta v chôdzi
"Bol to zážitok a ja som mu veril. Ku koncu sa pohyboval presne tam, kde mal a vidieť Slováka na čele si mohol vychutnať každý. Na takéto zážitky sa nezabúda. Hneď v cieli bolo zrejmé, akú veľkú radosť a možno aj úľavu mal v sebe Peter. V tomto roku zažil dosť smoly, jeho priaznivci ho márne tlačili na Tour de France na víťazný stupeň. Motiváciu mal aj preto obrovskú, že nevyhral a takýmto víťazným typom to chýba. Ja ho momentálne považujem za globálnu celebritu, ľudia na svete ho poznajú, uznávajú ho. Peter nosí takéto vlastnosti, ktoré hviezdu robia hviezdou v sebe, v srdci, v hlave."

Danka Barteková, olympijská medailistka v skeete
"Veľmi si ho vážim ako športovca, je to 'makač'. Je o ňom známe, že si vždy ide za svojím a myslím si, že toto by malo byť obrovskou motiváciou pre deti, ktoré by na základe Peťa mohli začať športovať. Veľa má toho za sebou, ale pokiaľ bude naďalej takto drieť, tak mnoho ešte aj pred sebou."

Peter Privara, šéf slovenskej cyklistiky
"Peťovi to konečne vyšlo. Je to najlepší slovenský úspech v tomto roku. Všetko, čo robil celý tím, smerovalo k tomu, aby sa dostavil tento úspech. Vyšlo to a je to fantastické. To, čo sme tu zažili bolo neuveriteľné. Tá atmosféra a to, ako mu žičili miestni diváci, bolo úžasné,"

Peter Hochschorner, trojnásobný olympijský víťaz vo vodnom slalome 
Sagan zo seba vieru vo vlastné sily nepretržite vyžaruje a vždy sa snaží vyhrať, to mi u neho najviac imponuje. Záveru sa nezľakol, on sa v dojazdoch doslova vyžíva a vždy niečo účinné vymyslí. Presne vedel, čo si môže dovoliť a trpezlivo čakal na príležitosť. Nezľakol sa, tento pojem asi ani nepozná. Bolo to o odvahe a o tom, že sa na nikoho nemôže spoliehať, len na vlastné sily."

01 - Modified: 2007-09-28 07:34:00 - Feat.: 0 - Title: Smatanová si na oddych musí počkať
01 - Modified: 2024-04-03 22:06:46 - Feat.: - Title: "Je čas zasadnúť opäť do sedla." Sagan začal po operácii trénovať 02 - Modified: 2024-03-21 17:27:20 - Feat.: - Title: V Senici našli telo zastrelenej cyklistky. Vrahom má byť bývalý manžel, ktorý si potom vzal život 03 - Modified: 2024-02-23 13:28:51 - Feat.: - Title: Peter Sagan musel podstúpiť operáciu. Má problémy so srdcom a bude musieť vynechať preteky 04 - Modified: 2023-12-16 19:02:53 - Feat.: - Title: Víťazom ankety Zlatý pedál sa stal premiérovo Martin Svrček 05 - Modified: 2023-08-29 14:18:53 - Feat.: - Title: Chceli, aby sa cyklisti šmykli na oleji. Španielska polícia počas Vuelty zadržala sabotérov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 06:16