StoryEditor

Naša olympijská víťazka má opustiť byt. Vraj neplní podmienky sponzora

16.12.2015, 19:46
Autor:
TASRTASR

Dvojnásobná olympijská víťazka biatlonistka Anastasia Kuzminová prežíva pred Vianocami stresovú situáciu. Onedlho sa bude musieť s celou rodinou nútene vysťahovať spod Suchého vrchu, z bytu v Banskej Bystrici, ktorý po zlate na ZOH vo Vancouveri získala pred piatimi rokmi ako sponzorský dar. Momentálna stresová situácia možno ohrozí, alebo oddiali jej návrat do vrcholového športu, kam sa chce po skončení materskej dovolenky vrátiť v primeranej forme.

Na Anastasii Kuzminovej sa odzrkadľuje všetko trápenie, ktoré prežíva. "Mali sme už pojednávanie a informácia kto sa súdi je verejne prístupná. Podľa toho sa môže určiť, že je to asi príbeh spred piatich rokov. Podpisovala som zmluvy ako konateľka, s pánom Valachom aj zmluvu o budúcej darovacej zmluve po uplynutí piatich rokov. Ako firma sme s VAV investom podpisovali aj zmluvy o reklamnej spolupráci a o prenájme."

Na jednej strane sa tvrdí, že si Anastasia Kuzminová neplnila dva roky povinnosti vyplývajúce zo zmluvy, na strane druhej sa takéto niečo odmieta. "Tvrdia, že som si neplnila od roku 2014 reklamné povinnosti v plnom rozsahu, čo nie je pravda. Teraz sa nesúdim o vysťahovanie, ale o to, že sa odo mňa žiada suma 21-tisíc eur za nájom bytu, pretože neplním reklamnú zmluvu. Neuznávajú vzájomný zápočet, čiže moju firma s reklamnou činnosťou a prenájom bytu za tú istú sumu. Vraj sme nepredkladali fotodokumentáciu mojej reklamnej činnosti, o takejto povinnosti som vôbec nevedela."

Anastasia Kuzminová aj chronologicky popísala spor. "Pred niekoľkými mesiacmi sme dostali list vlastníka bytu Jakuba Valacha, nie už Petra Valacha, ako to bolo od začiatku. Žiadal nás o vypratanie z bytu. Snažili sme sa nájsť spoločnú reč, no veľmi rýchlo druhá strana začala všetko riešiť cez právnikov a nám nič nezostávalo, len aby sme aj my oslovili právnika. Pred dvoma mesiacmi sme sa počas osobného stretnutia snažili navrhnúť pánovi Valachovi, že byt odkúpime a on nám povedal, že bude rokovať s bankou, pretože byt je založený. Sumu, ktorú nám napokon oznámil, nebola pre našu rodinu prijateľná, my sme navrhovali menšiu s nádejou, že sa dohodneme na nejakom strede. My by sme v tomto byte chceli zostať bývať. Viete si predstaviť rodinu s dvoma deťmi, so športovkyňou, ktorá sa chystá pokračovať vo svojej kariére, aby okamžite byt opustila a našla si iné bývanie, keď sme ho doteraz vnímali ako náš domov? Pred piatimi rokmi sme sa do neho nasťahovali s vedomím, že nám tento byt zostane. Vtedy nám pán Peter Valach tvrdil, že zmluvy podpisujeme len preto, aby on mal záruku, že byt neodpredáme po nejakom čase."

Aj slzy v očiach sa u Anastasii Kuzminovej objavili. "Veľmi ma to mrzí, že sa takýmto spôsobom celá záležitosť rieši. Dlho som verila, že sa to vyrieši nejako inak. Súdny spor je o tom, aby sme neplatili peniaze, pretože viem, že som reklamnú činnosť vykonávala. Až súd však rozhodne, či to bolo v požadovanom rozsahu, ja sa len budem snažiť, aby odznela naša pravda. Tento byt je založený, my v ňom už nemáme čo robiť, východiskom zostáva len sa vysťahovať. Nie je jednoduché narýchlo nájsť iné bývanie. Chceme však zostať v Banskej Bystrici, mám ju rada, cítim, že som tu doma."

01 - Modified: 2007-12-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Do väzenia za falošnú smrť
01 - Modified: 2024-02-25 14:13:11 - Feat.: - Title: Slovenská biatlonistka Kapustová získala na juniorských majstrovstvách striebro: "Postrážila som si streľbu" 02 - Modified: 2024-02-11 15:17:54 - Feat.: - Title: Francúzska biatlonistka Simonová má po troch štartoch tretie zlato: "Je to ako sen" 03 - Modified: 2024-01-26 09:30:00 - Feat.: - Title: Legenda sa vracia. Nasťa Kuzminová už dnes nastúpi na majstrovstvách Európy, môže sa postarať o biatlonový zázrak 04 - Modified: 2024-01-24 15:26:45 - Feat.: - Title: Prvý medailový zásah. Mladá Slovenka získala bronz na biatlonovom šampionáte 05 - Modified: 2023-10-10 10:11:01 - Feat.: - Title: Šampiónka je späť. Kuzminová ohlásila návrat, bude štartovať na majstrovstvách Európy v Osrblí
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 01:27