StoryEditor

Spasiteľ z obrany, či Lacove zákroky. Aj preto sme otočili duel s Bieloruskom

03.05.2015, 19:58
Slováci aj druhýkrát v rade odohrali dramatický duel. A opäť s úspešným koncom.

1. Spasiteľ Meszároš
Už v posledných zápasoch základnej časti sa obranca Buffala dostal do streleckej formy. Celkovo strelil v NHL v tejto sezóne sedem gólov. Útočne naladený prišiel aj do reprezentácie, čo sa ukázalo už v prípravných zápasoch. A teraz to dokázal v kľúčovom momente. Po nepremených šanciach útočníkov to musel zobrať do vlastných rúk. A dvakrát senzačne trafil a rozhodol o vydretom triumfe.

2. Lacove ťažké zákroky
V prvej tretine sa zaskvel pri veľkej šanci Stepanova a potom mal aj ďalšie fantastické zákroky. Ján Laco dnes ukázal, prečo je jednotkou tímu. Slovenské mužstvo podržal najmä pri štyroch oslabeniach, Bielorusi totiž hrali v početnej výhode jednoducho a pri každej možnosti pálili na bránu. Náš gólman bol však vždy pripravený. 

3. Okamžitý úder
Najprv sme boli na kolenách, keď osem minút pred koncom Sergej Kosticyn otvoril skóre. Lenže potom prišiel kľučový moment zápasu. Presne po minúte a štyroch sekundách naši vo veľkom nápore vnikli do pásma a po prihrávkach Draveckého a Hudáčka to bol spomínaný Meszároš, ktorý okamžite vyrovnal a udržal nás v hre o triumf.


Prečítajte si aj: Fantastický Meszároš. Dvomi gólmi rozhodol o vydretom triumfe Slovákov


4. Zvládnuté oslabenie v závere
Po vyrovnaní to ale hneď nevyzeralo tak, že budeme mať prevahu. Tri minúty pred koncom riadnej hracej doby prišiel zbytočný, ale zároveň sporný faul Dominika Graňáka a museli sme hrať v oslabení. Našťastie zverenci trénera Vladimíra Vůjtka túto situáciu ustáli, lebo inak by už zostávalo málo času na vyrovnanie.

5. Napriek mizernej koncovke sme sa nevzdali
Gáborík, Daňo, Bližňák, Pánik, Tatar či Dravecký. Títo hráči si vypracovali niekoľko vyložených šancí, ale podobne ako proti Dánsku stroskotali na brankárovi. Tentokrát sa o slovenské trápenie v koncovke staral bieloruský gólman Kevin Lalande. Dôležité však bolo, že sa naši hráči nezlomili a dokázali opäť rozhodnúť dramatický duel aspoň v predĺžení.
 

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 16:25