StoryEditor

Sekera stále nehrá. Kouč dal prednosť chybujúcemu Montadorovi

26.01.2010, 11:57
Autor:
TASRTASR

Slovenský hokejista Andrej Sekera mal blízko k návratu na ľad v drese Buffala Sabres po 12-zápasovej súťažnej odmlke. Najdlhšia séria "odsúdenia" na tribúnu v kariére sa však pre olympionika neskončila ani v noci na utorok, tréner Sabres Lindy Ruff sa rozhodol dať "druhú šancu" v poslednom čase zmätkujúcemu Steveovi Montadorovi.

V NHL momentálne najdlhšie na tej istej trénerskej stoličke sediaci kouč priznal, že následkom dvoch kapitálnych zlyhaní Montadora, z ktorých vzišli v sobotu proti San Jose dva inkasované góly, uvažoval nad tvrdším trestom pre obrancu. Napokon sa však rozhodol pre osobný pohovor. "Povedal som si, pozhováram sa ešte s ním. Potrebuje robiť na ľade lepšie rozhodnutia, a zdá sa, že to pochopil. V posledných dueloch sa kiksy z jeho strany nazbierali," povedal pre Buffalo News Ruff.

Hlavnými adeptmi na dres s bizónom bol proti Vancouvru popri Nathanovi Paetschovi Sekera, Ruff však Montadora neodpísal. "Nemyslím si, že je dobrou voľbou stiahnuť zo zostavy niekoho po jednom úplne zbabranom stretnutí," uviedol tréner.

Sekera hral naposledy 27. decembra. Vtedy na netradičnom poste - Ruff ho nasadil ako útočníka. "Asi ako všetci, nie je mi po vôli byť 'mimo hry', ale situácia je taká, aká je. Musím naďalej pracovať na sebe, byť trpezlivý a počkať si na svoju šancu," neklesá na duchu 23-ročný zadák. "Prvé zápasy som znášal ťažko. Ale potom som videl, že chalani hrajú dobre, nebol dôvod niečo prerušiť mojím nasadením. Je to zvyčajne o tímovom výkone, nie o jednotlivcoch," pozeral sa na svoju súčasnú situáciu bez trpkosti Sekera.

Stále vekom mladý bek sa ako nominovaný pre ZOH 2010 musí držať vo forme len na tréningoch, "výlet" do Britskej Kolumbie mu pripomenul návrat o niekoľko týždňov, keď sa tu predstaví v zápasoch s dvojkrížom na hrudi. "Nemusím ani vidieť olympijské kruhy, aby som bol z celého nadšený. Je to ďalší motivačný faktor v tejto sezóne. na ten turnaj je potrebné byť v dobrej forme a byť zdravý, aby ste boli medzi najlepšími," naznačil pocity smerom k vyvrcholeniu olympijského cyklu. Sekera si v metropole Britskej Kolumbie odbije v slovenských farbách svoj olympijský debut.

01 - Modified: 2024-05-02 11:26:04 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Dobré správy. Fehérváry posilní Slovensko, k tímu sa pripojí v pondelok 02 - Modified: 2024-04-30 14:43:42 - Feat.: - Title: Slovenskí hokejisti do 18 rokov suverénne porazili Nórov 11:1, postupujú do štvrťfinále 03 - Modified: 2024-04-29 12:38:42 - Feat.: - Title: Odborník hodnotí možnú repre posilu Fehérváryho: Má dobrý odhad aj kvalitné vyvážanie puku. Skrátka kvalita 04 - Modified: 2024-04-29 12:39:19 - Feat.: - Title: Daňo prihral na posledný gól sezóny. Třinec otočil finalovú sériu a oslavuje šiesty titul 05 - Modified: 2024-04-27 14:44:02 - Feat.: - Title: Opäť prehra. Česi porazili Slovákov v odvetnom zápase 4:1
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 01:12