StoryEditor

F1: Briatore mieni zažalovať Piqueta

06.01.2010, 12:53
Autor:
TASRTASR

Bývalý šéf automobilovej stajne Renault v seriáli F1 Flavio Briatore zrejme podnikne právne kroky proti bývalému pilotovi tímu Nelsonovi Piquetovi juniorovi. Briatore len nedávno uspel so svojim odvolaním proti doživotnému zákazu pôsobenia v F1, ktorý mu Medzinárodná automobilová federácia (FIA) udelila v septembri po prevalení aféry.

Jej spúšťačom bol práve Piquet. Brazílčan vtedy vyhlásil, že počas Veľkej ceny Singapuru v roku 2008 mu Briatore nariadil, aby havaroval a pomohol tak svojmu tímovému kolegovi Fernandovi Alonsovi k víťazstvu v preteku. Francúzsky súd v utorok rozhodol o zrušení Briatoreho doživotného dištancu.

"Je veľmi pravdepodobné, že zažalujem Piqueta. Nedokážem zabudnúť na bolesť, ktorú som musel pretrpieť," odpovedal Briatore pre denník Gazzetta dello Sport na otázku o možných ďalších právnych krokoch. Právny zástupca FIA Jean-Francois Prat pre agentúru Reuters uviedol, že FIA sa voči verdiktu s "veľkou pravdepodobnosťou" odvolá. Podľa Prata rozhodnutie nie je vymožiteľné, dokým sa nevyčerpajú všetky možnosti na odvolanie a poznamenal, že súd nemôže zvrátiť zistenie o Briatoreho zosnovaní plánu úmyselnej havárie.

Päťdesiatdeväťročný Talian chce napriek všetkému manažovať pilotov "ako vždy" a pohrozil súdom tým, ktorí ho opustili. "S výnimkou Heikkiho Kovalainena a Lucasa Di Grassiho sa môj vzťah s pilotmi nijako nezmenil. Spolu s právnikmi preskúmame právne možnosti proti tejto dvojici, ktorá s nami nedodržala kontrakty," vyslovil varovanie Briatore. Extravagantný multimilionár, ktorý si podľa vlastných slov nechá nejaký čas na rozmyslenie ohľadne svojej ďalšej budúcnosti v F1, v talianskych médiách ostro kritizoval bývalého prezidenta FIA a dlhoročného nepriateľa Maxa Mosleyho a dodal, že celá aféra sa podpísala na jeho zdraví. "Nebudem otvárať šampanské, ale kolu, pretože držím diétu. Tri mesiace som jedol samý odpad," uviedol Briatore, ktorý sa čoskoro stane znova otcom. "Zatiaľ sme nevybrali meno. Rozhodne sa však nebude volať Max," prízvukoval Briatore.
Informovala agentúra Reuters.

01 - Modified: 2024-04-22 08:12:17 - Feat.: - Title: V obľúbenej dovolenkovej destinácii si v noci zmrzlinu už nedáš. Talianske mesto zakáže nočný predaj jedla 02 - Modified: 2024-04-22 06:32:56 - Feat.: - Title: Miláno mierni nočný život. Zakáže jedlo aj zmrzlinu v uliciach, predajcovia sa búria 03 - Modified: 2024-04-19 14:28:02 - Feat.: - Title: Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň 04 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Klimatické kladivo na vzbúrencov. Európske štáty čaká vlna žalôb, Thunbergová sa raduje 05 - Modified: 2024-04-05 11:00:00 - Feat.: - Title: Žena zverejnila na Facebooku negatívnu recenziu na paradajkový pretlak. Hrozí jej za to sedem rokov väzenia
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 11:09