01.07.2004, 00:00

FUTBAL. Ligové zhromaždenie českej najvyššej futbalovej súťaže rozhodlo, že v nadchádzajúcom ročníku súťaže budú môcť v stretnutí nastúpiť v drese jedného mužstva maximálne traja cudzinci z krajín nepatriacich do Európskej únie. Znamená to, že futbalisti z krajín EÚ už nebudú považovaní za cudzincov a v každom ligovom mužstve ich môže byť ľubovoľný počet. (SITA) u Novou posilou prvoligových futbalistov SK České Budějovice sa stal 30-ročný slovenský brankár Miroslav Filipko, ktorý v slovenskej najvyššej súťaži v minulosti odchytal 57 zápasov. Bývalý hráč FC Artmedia Petržalka a FC Spartak Trnava posledné štyri sezóny strávil v Izraeli. Pri Mŕtvom mori chytal v klube Ironi Rišon, posledný polrok bol na hosťovaní v druholigovom izraelskom klube Holom. Pred sezónou 2003/2004 ho počas letnej prestávky skúšal 1.FC Synot Staré Město a záujem o jeho služby mali už aj minulé leto v Českých Budějoviciach. (TASR)
HÁDZANÁ. Piaty ročník spoločnej česko-slovenskej súťaže mužov (HIL) bude definitívne bez hráčov HK 47 Trnava. Predstavitelia klubu, ktorý v uplynulej sezóne skončil spomedzi slovenských tímov na šiestom mieste, sa zo súťaže z ekonomických dôvodov odhlásili. (SITA)
MOTORIZMUS. Nový McLaren-Mercedes MP4-19B bude mať svoj debut už tento víkend na Veľkej cene Francúzska v Magny-Cours. Športový riaditeľ Mercedesu Norbert Haug včera oznámil, že toto rozhodnutie urobili po dobrých výsledkoch testovacích jázd nového monopostu. (TASR) u Nemeckému pilotovi F1 Ralfovi Schumacherovi (Williams-BMW) zistili pri posledných testoch fraktúru dvoch stavcov ako dôsledok ťažkej nehody na predchádzajúcej VC USA v Indianapolise 20. júna. Podľa Schumacherovho hovorcu liečba potrvá ešte 8 až 12 týždňov, čim sa sezóna pre Ralfa pravdepodobne predčasne skončila. V ďalšom priebehu seriálu F1 ho nahradí Marc Gene zo Španielska. (TASR)
TENIS. Turnaj ITF v talianskom Orbetello (75 tis. USD), 1. kolo: Grönefeldová (3-Nem.) -- FISLOVÁ (SR) 4:6, 7:6 (3), 6:3. (SITA) u Bývalá svetová tenisová jednotka Andre Agassi sa pravdepodobne zriekne svojho štartu na US Open v New Yorku (30. augusta -- 12. septembra). Víťaz US Open z roku 1999 má stále problémy so zraneným bedrovým kĺbom, pre ktoré sa nezúčastnil ani na treťom grandslamovom turnaji na tráve vo Wimbledone. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 04:04