StoryEditor

Atraktívny žreb pre Prešovčanov

17.11.2004, 23:00
Po obrovskom ošiali, ktorý zavládol v Prešove po postupe hádzanárov Tatrana do osemfinále Ligy majstrov, už mnohí prívrženci tohto športu v centre Šariša s napätím čakali, s kým sa východniari stretnú v ďalšom boji. Utorňajší žreb vo Viedni nakoniec Prešovčanom prisúdil jedno z najatraktívnejších mužstiev -- desaťnásobného majstra Nemecka THW Kiel.

Po obrovskom ošiali, ktorý zavládol v Prešove po postupe hádzanárov Tatrana do osemfinále Ligy majstrov, už mnohí prívrženci tohto športu v centre Šariša s napätím čakali, s kým sa východniari stretnú v ďalšom boji. Utorňajší žreb vo Viedni nakoniec Prešovčanom prisúdil jedno z najatraktívnejších mužstiev -- desaťnásobného majstra Nemecka THW Kiel. "Stretnutie s týmto súperom berieme ako veľkú výzvu dokázať naše kvality. Pre chlapcov je to správna motivácia a pre diváka zase očakávanie nevšedného zážitku," poznamenal majiteľ klubu Miloslav Chmeliar, ktorý po historickom postupe prihodil hráčom k sľúbenej polmiliónovej odmene ďalších stotisíc korún.
Tréner Jurij Žuravľov, ktorý nahradil Petra Hatalčíka, prežíva tiež vzrušujúce momenty. A hoci Kiel je trojnásobným víťazom Pohára EHF (1998, 2002 a 2004) a finalistom Ligy majstrov z roku 2000, Prešovčania sa už dosiaľ presvedčili, že pri optimálnom výkonu môžu zohrať vyrovnanú partiu s každým súperom. "Nemecká hádzaná má určite veľkú prestíž, vopred sa však nevzdávame. Naše ambície budú smerovať k tomu, aby sme predviedli to, čo máme natrénované. Spoliehame sa hlavne na domáce prostredie a fantastické publikum, ktoré kolektív už neraz podržalo," uviedol Žuravľov. Kiel vzbudzuje obavy aj tým, že vyhral svoju F-skupinu a vo svojom strede má rad reprezentantov Švédska (okrem iných Lövgren, Pettersson, Boquist), Nemecka (Fritz) či Slovinska (Pungartnik). Prešov začína osemfinálový dvojzápas so zverencami známeho trénera Zvonimira Serdarušiča na domácej palubovke.
LIGA MAJSTROV
Žreb osemfinále:
PREŠOV (SR) --THW Kiel (Nem.), Kolding KIF (Dán.) -- Montpellier (Fr.), Laško (Slovin.) -- SC Szeged (Maď.), Záporožie (Ukr.) -- Veszprém (Maď.), Lemgo (Nem.) -- Čechov (Rus.), Sävehof (Švéd.) -- Flensburg-Handewitt (Nem.), Gudme (Dán.) -- Ciudad Real (Šp.), FC Barcelona (Šp.) -- San Antonio (Šp.). Prvé zápasy sú na programe 4., 5. -- odvety 11./12. decembra.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 22:21