StoryEditor

V súboji gigantov dominovala Žilina

23.07.2007, 00:00

Už druhé kolo nového ročníka futbalovej Corgoň ligy prinieslo najväčší šláger. Stretli sa totiž úradúci majster Žilina a druhý tím minulej sezóny, Artmedia Petržalka. Vypredaný štadión pod Dubňom sa tešil z víťazstva "žltozelených", ktorí vyhrali nad Bratislavčanmi 1:0.

Majster potvrdil svoju úlohu
Zverenci trénera Pavla Vrbu síce nenadviazali na posledný výkon proti Bratislavčanom, keď v minulej sezóne v súboji o titul vyhrali 6:1, ale napriek tomu získali tri body. Artmediu nepoznačil nevydarený duel v prvom predkole Pohára UEFA, keď vo štvrtok iba remizovala v Senci so Zimbru Kišiňov 1:1.
"Prvý polčas bol z oboch strán dobrý. V tom druhom sme boli lepší a víťazstvo sme si zaslúžili," povedal pre STV kouč Žiliny Vrba. V prvom polčase mali jedinú vážnu šancu Žilinčania, keď v poslednej minúte prvého dejstva nastrelil Jež z priameho kopu tyč Kamenárovej brány. Po zmene strán hra ožila, prvú vážnu šancu mala Artmedia až v 64. minúte, keď Ďurica nechal vyniknúť brankára Kuciaka, o ktorého sa stále zaujíma druholigový anglický klub Queens Park Rangers. Hneď nato však mohol skórovať Porázik, ale hlavou minul brány.
Rozhodujúci moment stretnutia prišiel v 73. minúte. Leitnerovu strelu brankár vyrazil len pred Štyvára, ktorý dopravil loptu do siete a potešil tak vyše 7-tisíc divákov. Hostia sa v závere k tlaku nedostali, jedinú šancu mal Čišovský, ktorého strelu však žilinský hráč zblokoval.

Slabý výkon "belasých"
Futbalový nováčik Zlaté Moravce zvládol svoju domácu premiéru v najvyššej slovenskej súťaži. V 2. kole zdolali zverenci trénera Jána Rosinského bratislavský Slovan 1:0. Po pohárovej premiére, keď v úvodnom zápase prvého predkola Pohára UEFA zdolali doma kazašský tím FC Almaty 3:1, tak Zlatomoravčania uspeli aj v lige. Jediný gól stretnutia strelil v 41. minúte kapitán nováčika Černák.
Futbalový sviatok v Zlatých Moravciach mal však neskorší začiatok pre obrovský divácky záujem. Na duel prišlo takmer 4-tisíc divákov.

Výsledky 2. kola
Senec -- Nitra 0:1 (0:0)
Dubnica -- Ružomberok 0:0
Trenčín -- Banská Bystrica 0:3 (0:1)
Trnava -- Košice 5:1 (3:0)
Zlaté Moravce -- Slovan 1:0 (1:0)
Žilina -- Artmedia 1:0 (0:0)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
10. máj 2024 10:33