StoryEditor

Schumacher bude opäť pretekať

26.06.2007, 00:00

Nemecká legenda Michael Schumacher sa opäť vracia k súťaženiu. Sedemnásobný majster sveta vo formule 1 potvrdil svoju účasť na pretekoch šampiónov, ktoré bude tento rok hostiť nový štadión v Londýne Wembley. "Teším sa na atmosféru a na ostatných pretekárov. Dúfam, že fanúšikovia si to užijú tiež," povedal Schumacher.
Schumacher ukončil kariéru v F1 minulý rok v októbri, odvtedy nesúťažil. Počas posledného víkendu sa v rámci osláv 60. výročia existencie značky Ferrari posadil na testovacom okruhu vo Fiorane pri Maranelle do kokpitu F2004, aby predviedol svoje umenie oslavujúcim fanúšikom.
Preteky šampiónov sa v posledných rokoch konali na Stade de France v Paríži, teraz sa presunú na Wembley. V Londýne sa stretne v súbojoch na identickej trati šestnásť pretekárov zo všetkých motoristických disciplín. Výťažok z akcie, ktorá sa uskutoční 16. decembra, pôjde na charitatívne účely. "Dúfam, že moja účasť pomôže získať viac peňazí pre nadáciu mozgových chorôb, ktorej som spoluzakladateľom," dodal "Schumi". Rodák z Kerpenu sa na tomto podujatí predstaví už štvrtýkrát. Účasť už prisľúbili aj Briti Jenson Button, David Coulthard z F1 či zo seriálu rely Colin McRae.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 06:07