StoryEditor

Hantuchová v Brne nebude

30.01.2008, 23:00

Už skoro ráno sa včera zišli naše reprezentantky v Národnom tenisovom centre pred zápasom Pohára federácie proti Česku. V tíme podľa očakávania nebola najlepšia slovenská tenistka Daniela Hantuchová.

Takmer bez šance
Podľa kapitána fedcupového tímu Mojmíra Mihala semifinalistka tohtoročného Australian Open v Brne hrať nebude. "Ja osobne s tým už veľmi nepočítam, že sa Daniela dá zdravotne do poriadku. Viem, že ide o vleklé zranenie a že ju to bolí. Budem však príjemne prekvapený, keď napokon príde do Brna," povedal Mihal. Hantuchovú budú ešte čakať vyšetrenia u jej lekára a dnes sa musí definitívne rozhodnúť. Sama však tvrdí, že pokiaľ nebude stopercentne v poriadku, reprezentovať Slovensko nebude. "Buď budem stopercentne zdravá, alebo do Brna nepôjdem," hovorí naša najlepšia tenistka.
Družstvo sa už pripravuje tak, že bude hrať bez nej. "V takom prípade predbežne rátam, že Dominika Cibulková bude jednotka do dvojhry a Magda Rybáriková dvojka," dodal kapitán fedcupového tímu.

Odveta za minulý rok
Napriek tomu sa náš tím dopredu nevzdáva a v Česku chce zabojovať o dobrý výsledok. "Nálada je dobrá, keď sa niekde ide spoločne, je to vždy sviatok," tvrdí Mihal. Doplnila ho aj nová jednotka tímu Cibulková. "My môžeme v Brne len prekvapiť. Češky budú v pozícii favoritiek, ktorú musia potvrdiť. A to by nám mohlo pomôcť, že budú pod tlakom," hovorí pre HN.
K ambíciám tesne pred odchodom kapitán poznamenal: "Český tím je veľmi vyrovnaný a silný. Naše družstvo by bolo s Danielou oveľa silnejšie ako vlani. Bez nej to také nebude, ale budeme bojovať. Chceme odviesť určite sto percent pre to, aby sme boli úspešní."
V Brne sa bude hrať počas tohto víkendu v halových podmienkach na tvrdom povrchu Supreme. Toto prestížne stretnutie je odvetou za minuloročný aprílový bratislavský duel v rovnakej fáze tejto súťaže, v ktorom Češky zvíťazili bez problémov 5:0. Až do nezvratného stavu 3:0 v ich prospech však potrebovali na zisk bodu bez výnimky trojsetové duely.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
09. máj 2024 20:22