StoryEditor

Profiliga zažije divácky rekord

26.12.2007, 23:00

Buffalo -- Po štvorročnej prestávke sa v zámorskej hokejovej profilige opäť uskutoční duel pod holým nebom. Dejiskom tohto nezvyčajného stretnutia bude americké Buffalo. Miestny klub Sabres v ňom na domovskom štadióne tímu amerického futbalu Buffalo Bills privíta mužstvo Pittsburghu Penguins. Vedenie najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta si od atraktívneho duelu sľubuje najväčšiu televíznu sledovanosť hokejového zápasu v USA.

Buffalo čaká rekordná kulisa
Zatiaľ jediné stretnutie odohrané pod otvoreným nebom sa uskutočnilo 22. novembra 2003 v kanadskom Edmontone. Domáci hráči "olejárov" v ňom na miestnom Commonwealth Stadium pred 57-tisíc divákmi privítali mužstvo Montrealu Canadiens. Kapacita štadióna v Buffale je však o vyše 16-tisíc miest vyššia. Americkí organizátori tak predpokladajú, že doterajší divácky rekord z Edmontonu bude výrazne prekonaný. Prvých 42-tisíc vstupeniek, ktoré usporiadatelia ponúkli hokejovým fanúšikom, sa predalo v priebehu rekordnej polhodiny. Americké mesto určilo vedenie profiligy za dejisko stretnutia aj pre vzdialenosť od Pittsburghu, ktorý sa od Buffala nachádza len necelých 350 kilometrov. Očakáva sa tak, že mužstvo "tučniakov" prídu povzbudiť tisícky fanúšikov. Vedenie zámorskej hokejovej súťaže navyše plánuje zorganizovať aj autobusové zájazdy pre záujemcov z iných amerických miest. "Je vždy špeciálne vrátiť hokej naspäť mimo hál do otvoreného priestoru, kde sa mnohí chlapci a dievčatá učili túto nádhernú hru," vyjadril sa komisár NHL Gary Bettman.

Snehová búrka duel neohrozí
Organizátori prestížneho zápasu, ktorý sa uskutoční na na štadióne Ralpha Wilsona, začali s prípravou hracej plochy ihneď po skončení stretnutia amerického futbalu medzi domácimi Buffalo Bills a New York Giants. Pracovné tímy sa zamerali najmä na ochranu ihriska pred poveternostnými podmienkami a vybudovanie potrebných chladiacich okruhov. Práce na štadióne, ktorých výsledkom bude premena futbalovej arény na moderné hokejové ihrisko, organizátorom komplikovalo husté sneženie a silný nárazový vietor. Aj napriek súčasnému nepriaznivému počasiu však odohratiu zápasu, od ktorého si americké televízne spoločnosti sľubujú rekordnú divácku sledovanosť, už nestojí nič v ceste. "Proces tvorby ľadu sa už začal," uviedol hovorca najlepšej hokejovej ligy sveta Jamey Horan.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. máj 2024 09:02