StoryEditor

Pražský Strahov ovládli monacké kniežatá

01.12.2005, 23:00
Futbalisti pražskej Slavie mali výborne rozohranú A-skupinu Pohára UEFA. Na postup medzi 32 najlepších mužstiev druhej najprestížnejšej klubovej súťaže im v stredajšom večernom zápase s francúzskym AS Monaco stačil jediný bod. Monacké kniežatá však na Strahove potvrdili vysokú kvalitu a bez väčších problémov zvíťazili nad "zošívanými" 2:0.

Futbalisti pražskej Slavie mali výborne rozohranú A-skupinu Pohára UEFA. Na postup medzi 32 najlepších mužstiev druhej najprestížnejšej klubovej súťaže im v stredajšom večernom zápase s francúzskym AS Monaco stačil jediný bod. Monacké kniežatá však na Strahove potvrdili vysokú kvalitu a bez väčších problémov zvíťazili nad "zošívanými" 2:0.
Futbalisti Slavie veľmi túžili po skalpe francúzskeho tímu, ale Monako bolo v ten večer jednoducho nad jej sily. Okrem úvodnej desaťminútovky pôsobili hostia futbalovejším dojmom, vyhrávali osobné súboje a svojou priamočiarosťou robili obrane pražského tímu veľké problémy. Oba gól Monaka vsietil najlepší hráč zápasu Maoulida. "Bolo to zaslúžené víťazstvo hostí," priznal po zápase tréner domácich Karel Jarolím. "Škoda najmä úvodného gólu, ktorý prišiel prakticky z prvej vážnejšej príležitosti Monaka. Ten nás psychicky zrazil." Kormidelník tretieho tímu Gambrinus ligy priznal, že súper im prakticky nedal šancu zvrátiť zápas. "Zaostávali sme. Súper bol lepší a takmer celý zápas mal pod kontrolou."
Veľmi spokojný s víťazstvom bol kouč Monaka, Talian Francesco Guidolin, ktorému na Strahove chýbalo šesť zranených opôr. "Príležitosť dostali aj náhradníci, ktorí sa jej chopili veľmi dobre. Spokojný som najmä s výkonom oboch útočníkov. Slavia začala veľmi dobre a aktívne. Vytvorila si niekoľko šancí, ale po pätnástich minútach sme začali mať zápas pod kontrolou, k čomu výraznou mierou prispel náš úvodný gól," povedal po zápase Guidolin.
V drese domáceho tímu sa opäť predstavila aj trojica slovenských legionárov Matúš Kozáčik, Dušan Švento, Matej Krajčík, ktorá pravidelne nastupuje v základnej zostave pražského tímu. Paradoxne napriek prehre podal najlepší výkon 21-ročný gólman Kozáčik. Rodák z Dolného Kubína síce dvakrát inkasoval, no zároveň zneškodnil minimálne štyri vyložené gólové príležitosti hostí. Menej sa darilo zvyšným dvom krajanom. Pravý obranca Krajčík sa tradične úspešne zapájal do útokov, ale tentoraz bol vzadu trochu neistý. Rýchlonohí útočníci Monaka mu robili často veľké problémy, tak, ako celej obrane Slavie. Zakríknutým dojmom pôsobil ľavonohý rýchlik Dušan Švento. Proti francúzskym futbalistom sa nedokázal tak individuálne presadzovať ako v predchádzajúcich zápasoch.
Na postupovú definitívu majú slavisti ešte jeden pokus. V poslednom zápase skupiny nastúpia v Hamburgu proti druhému mužstvu najvyššej nemeckej súťaže. Na postup do ďalších bojov potrebujú uhrať lepší výsledok než CSKA Sofia v Monaku.
Do vyraďovacej fázy Pohára UEFA postupujú prvé tri mužstvá z každej z ôsmich skupiny a ďalších osem tímov z tretích miest v základných skupinách Ligy majstrov. Po stredajších zápasoch sú známi už desiati účastníci vyraďovacieho šestnásťfinále, ktoré je na programe 15. a 23. februára 2006. Istým postupom sa môžu zatiaľ pochváliť Lokomotiv Moskva (B-skupina), Steaua Bukurešť (C-skupina), FC Middlesbrough, AZ Alkmaar a Litex Loveč (D-skupina), Olympique Marseille, (F-skupina), Rapid Bukurešť, Šachťor Doneck a VfB Stuttgart (G-skupina), pričom z A-skupiny Ligy majstrov sa už kvalifikoval belgický tím FC Bruggy.

Skupina A
Výsledky:
Slavia Praha -- AS Monaco 0:2 (0:1), góly: 11. a 71. Maoulida, CSKA Sofia -- Viking Stavanger 2:0 (1:0), góly: 35. Janev (11 m), 47. Zadi.
Program posledného 4. kola:

1. Monaco 3 2 0 1 4:1 6
2. Hamburg 3 2 0 1 3:2 6
3. Slavia 3 1 1 1 6:6 4
-------------------------------------------------------------------------------
4. Stavanger 4 1 1 2 3:6 4
5. CSKA Sofia 3 1 0 2 4:5 3

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 06:20