StoryEditor

Rossi opäť nestačil na austrálskeho lídra

11.06.2007, 00:00
Na Veľkej cene Španielska cestných motocyklov v najsilnejšej kubatúre MotoGP sa o víťazovi rozhodlo až v cieľovej rovine. Rozhodujúcu rovinu najlepšie zvládol Austrálčan Casey Stoner na motocykly Ducati. Druhé miesto obsadil víťaz kvalifikácie a sedemnásobný majster sveta Valentino Rossi, ktorého delilo od víťazného Austrálčana iba 69 tisícin sekundy. Domáce publikum, 110--tisícové hľadisko na okruhu pri Barcelone potešilo tretie miesto španielskeho jazdca Daniho Pedrosu.

Na Veľkej cene Španielska cestných motocyklov v najsilnejšej kubatúre MotoGP sa o víťazovi rozhodlo až v cieľovej rovine. Rozhodujúcu rovinu najlepšie zvládol Austrálčan Casey Stoner na motocykli Ducati. Druhé miesto obsadil víťaz kvalifikácie a sedemnásobný majster sveta Valentino Rossi, ktorého delilo od víťazného Austrálčana iba 69 tisícin sekundy. Domáce publikum, 110--tisícové hľadisko na okruhu pri Barcelone -- potešilo tretie miesto španielskeho jazdca Daniho Pedrosu.
Pre víťazného Stonera to bol už štvrtý triumf v tomto roku. Upevnil si tak vedenie v priebežnom poradí svetového šampionátu, keď na fenomenálneho Taliana Rossiho má náskok štrnásť bodov. "Diváci boli tentoraz svedkami veľkého množstva predbiehacích manévrov. Bolo to naozaj veľmi ťažké, celý čas som rozmýšľal nad tým, čo spraviť, aby som vyhral," povedal Stoner.
Minuloročný majster sveta Nicky Hayden pokračuje v nevýrazných výkonoch v tejto sezóne a naďalej sa trápi, tentoraz obsadil až jedenáste miesto. Ďalším podujatím seriálu majstrovstiev sveta bude Veľká cena Veľkej Británie, ktorá je na programe 24. júna na okruhu v Donington Parku.

CELKOVÉ PORADIE:
1. Casey Stoner (Austr.) 140 bodov
2. Valentino Rossi (Tal.) 126
3. Dani Pedrosa (Špa.) 98
4. Marco Melandri (Tal.) 75
5. Chris Vermeulen (Austr.) 72

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 11:38