StoryEditor

Írska legenda: Gól vám dáme iba veľmi ťažko

27.03.2007, 00:00
Zajtra sa slovenská reprezentácia postaví v kvalifikačnom súboji o postup na európsky šampionát proti výberu Írska. Obe mužstvá delí v tabuľke skupiny jediný bod.

Zajtra sa slovenská reprezentácia postaví v kvalifikačnom súboji o postup na európsky šampionát proti výberu Írska. Obe mužstvá delí v tabuľke skupiny jediný bod. Ako vníma Írsko svojho najbližšieho súpera nám ozrejmil v rozhovore pre náš denník bývalý, 69-násobný reprezentant Írska a niekdajší hráč anglického Liverpoolu, John Aldridge:

Aké sú v Írsku očakávania pred blížiacim sa kvalifikačným súbojom proti reprezentácii Slovenska?
- Bude to pre Írsko veľmi, veľmi dôležitý súboj. Neúčasť útočníka a kapitána tímu Robbieho Keana v tomto súboji bude citeľná, keďže strieľanie gólov je momentálne pre nás veľkým problémom. Hráča ako Keane je veľmi ťažké nahradiť.

Je pre írsky reprezentačný výber Slovensko nebezpečným súperom?
- Jednoznačne áno. Slováci odohrali veľmi dobrý zápas na jeseň minulého roku vo Walese (5:1 pozn. red.). A v ňom ukázali svoju ofenzívnu silu, preto sa musí náš výber sústrediť na dobrú obrannú hru a snažiť sa nedostať gól.

Ktoré mužstvo má podľa vás z našej kvalifikačnej skupiny najväčšie šance na postup na európsky šampionát?
- Myslím si, že Nemecko, ktoré dosiahlo skvelé víťazstvo proti Česku. To, samozrejme, pomohlo slovenskému tímu, ako aj nám, keďže v skupine máme rovnako 10 bodov ako Česko. Takže o druhom postupujúcom sa rozhodne medzi Českom, Slovenskom a Írskom.

Ktorý je podľa vás najlepší hráč zo slovenského národného tímu?
- Videl som zopár zápasov vášho tímu, ale mne sa mužstvo páčilo ako celok, je veľmi efektívne, vyniká najmä premieňaním gólových príležitostí. Preto by som nevyzdvihoval žiadneho konkrétneho hráča z vášho tímu.

Kto má momentálne najlepšiu formu z írskeho tímu, komu sa najviac darí?
- Pri absencii kapitána tímu, Robbieho Keana, je to záložník anglického Newcastlu United Damien Duff. Na tohto hráča sa sústredí celá útočná sila tímu.

01 - Modified: 2003-05-06 07:18:46 - Feat.: 0 - Title: Monitor zahraničnej tlače
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 17:58