StoryEditor

NHL: Zedník sa vracia

30.01.2007, 23:00
Dva mesiace. Presne toľko nehral slovenský hokejista Richard Zedník v zámorskej NHL. Mužstvu Washington Capitals chýbal v 24 zápasoch pre zranenie a následnú operáciu brušného svalstva. Teraz sa však vracia.

Dva mesiace. Presne toľko nehral slovenský hokejista Richard Zedník v zámorskej NHL. Mužstvu Washington Capitals chýbal v 24 zápasoch pre zranenie a následnú operáciu brušného svalstva. Teraz sa však vracia. S tímom trénoval už dva týždne, ale od lekárov stále nedostával povolenie hrať. Teraz ho už má. Svoj návrat absolvuje v zajtrajšom súboji na ľade Floridy.
Či však 31-ročný krídelník zotrvá aj po návrate do zostavy naďalej v tíme Capitals, je otázne. Pretože je o neho záujem. Do konca prestupového obdobia ostávajú iba štyri týždne a Zedníkovi sa končí vo Washingtone po sezóne kontrakt na dva milióny dolárov.
Generálny manažér Washingtonu George McPhee sa však ešte nerozhodol, či Zedníka vymení alebo nie.
"Chceli by sme, aby Richard bol súčasťou nášho tímu aj v budúcnosti. Vždy sa nám pozdával jeho spôsob hry. Musíme všetko definitívne rozhodnúť v blízkom čase. Treba zistiť, čo chce robiť v budúcnosti," povedal McPhee. A čo na to hovorí rodák z Banskej Bystrice? "Kým nehrám, nemyslím na žiadne výmeny alebo niečo iné. Chcem hrať a potom možno budem uvažovať nad týmito špekuláciami," vysvetlil Zedník, ktorý odišiel vlani z Montrealu a vo Washingtone chcel nadviazať na svoje predchádzajúce výkony. Plány sa však nenaplnili, až do jedenásteho zápasu sezóny nedal gól, potom v novembri pauzoval šesť zápasov pre zranenie zápästia.

Zedník v NHL
Washington Capitals
- tu pôsobil od roku 1995 až do 2001, pred touto sezónou sa vrátil, s mužstvom podpísal nový ročný kontrakt
- za Washington odohral 277 zápasov, v ktorých strelil 70 gólov a na 63 prihral

Montreal Canadiens
- v Kanade hral päť sezón (2000 - 2006)
- V 322 dueloch strelil 107 gólov a zaznamenal 92 asistencií

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
11. máj 2024 17:21