StoryEditor

Jurčina po premiérovom bode na farmu

27.11.2005, 23:00
Autor:
HNHNTASRTASR

Premiérový kanadský bod zaznamenal v NHL slovenský hokejista Milan Jurčina. Mladý obranca v zápase Boston -- Philadelphia prihral v 29. minúte kapitánovi domácich Joeovi Thorntonovi na gól, ktorým Bruins znížili na 2:3, napokon sa však radovali hostia, keď Michal Handzuš trafil na konečných 3:5.
Priemer dva body na zápas si udržiava krídelník Minnesoty Marián Gáborík, ktorý prispel svojím jubilejným 100. gólom v NHL a asistenciou k výhre Wild nad St. Louis 5:3. Historicky najlepší strelec klubu zo St. Paul, ktorý sa iba nedávno vrátil do zostavy po zranení bedrového úponu, má na svojom konte 10 bodov (4+6) v 5 tohtosezónnych vystúpeniach.
Ottawa v NY proti Islanders (6:2) vyhrala jedenásty z posledných trinástich zápasov a Dany Heatley bodoval aj v 20. zápase od začiatku sezóny. Kanadský kanonier tak útočí na jeden z desiatok rekordov Wayna Gretzkého, ktorému sa to podarilo 23-krát, paradoxne za zenitom kariéry v drese LA. Heatley šliapol legende ešte viac na krk v noci na nedeľu, keď Ottawa vyhrala po piaty raz za sebou, tentoraz 4:2 nad Bostonom. Veľmi blízko k premiérovému zásahu v NHL mal Meszároš, ktorému pôvodne pripísali Spezzov zásah z úvodu prostrednej časti hry. Opakovaný televízny záznam však napokon odhalil teč skutočného strelca, stále viac vyťažovaný bek senátorov tak zaznamenal "len" ďalšiu asistenciu. "Vôbec nie som sklamaný. Dôležité totiž je, že sme vyhrali," dodal talentovaný hráč spod Tatier. V zostave Bruins sa, naopak, neobjavil Jurčina, ktorého poslalo vedenie klubu na farmu, keďže sa zo zranenia kolena vylízal veterán Brian Leetch.
Víťazný zásah a dve asistencie pri víťazstve Colorada v Columbuse (5:0) zaznamenal Marek Svatoš, tentoraz mu však chrbát nekryl ďalší slovenský nováčik Peter Budaj. Na poste jednotky sa do bránky svojím 34. čistým kontom kariéry vrátil Švajčiar Aebischer. "Momentálne mi všetko ide. Je to radosť hrať, dúfam, že to pôjde takto aj ďalej," tešil sa po zápase Svatoš.
Mimoriadne vydarený víkend má za sebou Ladislav Nagy, ktorý bol motorom dvoch víťazstiev Phoenixu. Najprv prihral na prvý a tretí gól v Dallase (4:1) a potom bol hrdinom domáceho predstavenia, keď proti Vancouveru (2:1) najprv prihral O´Donnellovi a následne dal víťazný gól.
Výsledky -- piatok: Boston -- Philadelphia 3:5 (Jurčina 0+1 -- Handzuš 1+0), NY Islanders -- Ottawa 2:6 (za hostí Chára a Maszároš 0+1), Minnesota -- St. Louis 5:3 (za domácich Gáborík 1+1), sobota: Philadelphia -- NY Islanders 2:4, Toronto -- Montreal 4:3 pp, Ottawa -- Boston 4:2 (za domácich Meszároš 0+1), NY Rangers -- Washington 3:2 sn, Atlanta -- Florida 7:4 (za domácich Marián Hossa 0+2, Bondra 1+0), St. Louis -- Columbus 3:4 (za hostí Suchý 0+1), Nashville -- Dallas 1:3, Phoenix -- Vancouver 2:1 (za domácich Nagy 1+1), Los Angeles -- Chicago 3:2 (za domácich Demitra 1+0), San Jose -- Detroit 6:7

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 20:53