12.12.2005, 23:00
Autor:
(hn)(hn)

BEH NA LYŽIACH. Výsledky SP v kanadskom Vernone, šprint mužov (1,1 km): 1. Hetland (Nór.) 2:37,1, 2. Lind (Švéd.) + 0,1, 3. Hattestad (Nór.) + 1,8, šprint žien (1,1 km): 1. Scottová (Kan.) 2:59,0, 2. Künzelová (Nem.) v rovnakom čase, 3. Rennerová (Kan.) + 0,6. (TASR)
CYKLISTIKA. Organizátori troch najväčších cyklistických podujatí Tour de France, Giro d´Italia a Vuelta definitívne oznámili, že v novej sezóne nebudú súčasťou seriálu ProTour. Po ročnom fungovaní v prestížnom kolotoči, ktorý zahŕňa 24 pretekov na európskom kontinente, sa rozhodli Tour de France, Giro d´Italia a Vuelta opäť "osamostatniť". (TASR)
FUTBAL. Dvojica mladých slovenských futbalistov Marek Sapara a Miroslav Božok podpísali so súčasným zamestnávateľom MFK Ružomberok predĺženie kontraktov. Dvadsaťtriročný kapitán Sapara, ktorý v roku 2003 prišiel na Liptov z 1. FC Košice, podpísal až do 30. júna 2008, o dva roky mladší Božok v Ružomberku zotrvá minimálne do budúcoročnej zimy. Naopak, bývalý kanonier najvyššej slovenskej súťaže a stále hráč MFK Roland Števko si naďalej hľadá nové angažmán.(TASR) u Slovenský futbalový reprezentant a legionár rakúskeho majstra Rapidu Viedeň Jozef Valachovič dostal za nešportové správanie zákaz činnosti na tri súťažné zápasy. Slovenský univerzál nezvládol závere zápasu v 22. kole rakúskej ligy, v ktorom viedenský Rapid prehral na ihrisku Salzburgu 0:2. (TASR)
MOTORIZMUS. Štvornásobný majster sveta v cestných motocykloch v kubatúre do 250 ccm Talian Max Biaggi vymení v novej sezóne svoju Hondu za Kawasaki. Podľa talianskych médií chce Biaggi v súťaži MotoGP získať novú motiváciu a preto prestúpil do stajne Kawasaki. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. máj 2024 10:09