StoryEditor

Višňovský kraľuje obrane

09.01.2007, 23:00
Skvelými výkonmi vstúpil do nového kalendárneho roka slovenský obranca Ľubomír Višňovský. V jedinom včerajšom súboji zámorskej NHL dokázal bodovať už v treťom po sebe idúcom zápase.

Skvelými výkonmi vstúpil do nového kalendárneho roka slovenský obranca Ľubomír Višňovský. V jedinom včerajšom súboji zámorskej NHL dokázal bodovať už v treťom za sebou idúcom zápase, keď zaznamenal jednu prihrávku. Bohužiaľ, Los Angeles nedokázali tretíkrát v rade zvíťaziť a v domácom prostredí na štadióne Staples Center podľahli v predĺžení Edmontonu Oilers 1:2.

Hrozila mu výmena
Na začiatku sezóny sa slovenský hokejista toľko nepresadzoval. Jednou z príčin bol aj príchod dlhoročnej opory zadných radov "kráľov", Roba Blakea. Po piatich sezónach strávených v Colorade sa ihneď zaradil do prvej obrannej formácie. Višňovskému sa tak znížil čas strávený na ľade, a nemal dobrý úvod do nového ročníka zámorskej súťaže. Dokonca mu na konci októbra minulého roka hrozila výmena do iného klubu NHL. Platové podmienky slovenského obrancu ho robili atraktívnym pre záujemcov o jeho služby. Hovorilo sa odchode Višňovského do New York Rangers, kde hľadali ofenzívneho obrancu. Potom sa však dostal do veľmi dobrej formy a postupne sa vypracoval v produktivite na vyššie priečky.

Blake sa mu pozerá na chrbát
Slovenský reprezentant zaznamenal v posledných troch zápasoch dva góly a tri asistencie a upevnil si tak pozíciu najviac bodujúceho zadáka "kráľov". V produktivite obrancov Los Angeles výrazne zatieňuje hviezdu NHL a tímového kolegu Roba Blakea, ktorý v doterajšom priebehu sezóny zaznamenal o 17 kanadských bodov menej ako Višňovský. V súčasnosti má Blake zmluvu, ktorá mu zaručuje príjem šesť miliónov dolárov ročne. Višňovský sa musí uspokojiť s necelými dvoma miliónmi dolárov, ale ak si udrží súčasnú produktivitu počas celej sezóny, určite sa v zámorí dočká lepšieho kontraktu. V kanadskom bodovaní obrancov celej NHL patrí rodákovi z Topoľčian momentálne štvrtá priečka, ktorá dokazuje jeho ofenzívny potenciál.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. máj 2024 23:45