StoryEditor

Do finále ide Arsenal

26.04.2006, 00:00

Včera neskoro večer sa rozhodlo o prvom finalistovi futbalovej Ligy majstrov. Stal sa ním Arsenal Londýn, ktorý na štadióne El Madrigal dokázal remizovať s FV Villareal 0:0. Španielske prekvapenie tohtoročnej edície muselo v dueli s Arsenalom doháňať jednogólovú prehru zo štadióna Highbury spred týždňa. O postup sa v samotnom závere mohol postarať Riquelme, ale minútu pred koncom riadneho hracieho času jeho nie prudký pokutový kop zneškodnil brankár Lehman. Do vyloženej gólovej príležitosti sa v prvom dejstve nedostal žiadny hráč, až na Guilermo Franca, ktorého hlavičku v 41. min po centri z pravej strany reflexívne ľavačkou vyrazil Lehman. Aj po zmene strán mal ďalšiu šancu Franco, jeho prudká hlavička v 48. min však smerovala vedľa ľavej bránkovej žrde. Pri ďalšej nepremenej šanci v 65. min sa chytal za hlavui Forlan. Villarrealu snehu o strelenie gólu nemožno vyčítať, v streleckých pokusoch mal jednoznačne navrch, ale jeho hráčom chýbala presná muška a pri spomínanom pokutovom kope aj menšia nervozita.
Arsenal tak v Lige majstrov neinkasoval gól už 829 minút. Naposledy vyberal Lehman loptu zo svojej brány ešte v 2. kole základnej skupiny v zápase s Ajaxom Amsterdam 27. septembra 2005.
Dnes FC Barcelona hostí AC Miláno, a keď chce talianske mužstvo 17. mája nastúpiť v Paríži na finálový súboj, musí zmazať jednogólový náskok súpera z prvého stretnutia (0:1). Tréner AC Carlo Ancelotti si uvedomuje, že ubrániť najjagavejšiu hviezdu hostí Ronaldinha, ak sa mu darí, je takmer nemožné. "Je to takmer nadľudská úloha. Sľubujem však, že urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo," vyhlásil Ancelotti. Milánčania musia streliť na ihrisku súpera gól, ak chcú aspoň predĺženie. Strelec rozhodujúceho zásahu z prvého merania síl Giuly upozorňuje divákov, že Barcelona možno nebude hrať takým štýlom, na aký sú zvyknutí. "Teraz, keď sme iba krôčik od vysnívaného finále, potrebujeme zostať pokojní, tvrdo pracovať a za každú cenu vybojovať postup," vysvetlil maličký Francúz.
Hostia by mali na druhý súboj nastúpiť takmer v plnej sile, chýbať bude iba stredopoliar Massimo Ambrosini, ktorý si zlomil ľavú nohu a zostane mimo hry do konca sezóny. Kormidelník "Barcy" Frank Rijkaard sa môže tešiť, že mu nebude chýbať hviezda Ronaldinho.
LIGA MAJSTROV
Odveta semifinále: FC Villareal -- Arsenal Londýn (0:0 --
prvý zápas 0:1 -- do finále postupuje. Pred 23 000 divákov rozhodoval Rus Ivanov.
VILLAREAL: Barbosa -- Javi Venta, Quique Alvarez, Peňa, Arruabarrena (82. Roger) -- Marcos Senna, Josico (63. Jose Mari), Sorin -- Riquelme -- Franco, Forlan. ARSENAL: Lehmann -- Eboue, Toure, S. Campbell, Flamini (9. Clichy) -- Gilberto Silva -- Hleb, Fabregas, Reyes (69. Pirés), Ljungberg -- Henry
Dnes (o 20.45 h, Dvojka): FC Barcelona -- AC Miláno -- prvý zápas 1:0, rozhoduje Merk (Nem.).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
13. máj 2024 10:43