StoryEditor

Inter má sponzora, pozemky však nepredal

02.08.2005, 00:00
Novým partnerom futbalového klubu AŠK Inter Bratislava sa stala akciová spoločnosť Asset, ktorá podpísala so žlto-čiernymi zmluvu na tri roky. Dvojnásobný slovenský majster tak má opäť strategického spoločníka. Pred rokom Slovnaft prestal financovať futbalistov z Pasienkov a odvtedy hrali bez hlavného sponzora.

Novým partnerom futbalového klubu AŠK Inter Bratislava sa stala akciová spoločnosť Asset, ktorá podpísala so žlto-čiernymi zmluvu na tri roky. Dvojnásobný slovenský majster tak má opäť strategického spoločníka. Pred rokom Slovnaft prestal financovať futbalistov z Pasienkov a odvtedy hrali bez hlavného sponzora. "Sme radi, že sme po roku našli partnera, ktorý ctí naše princípy, čiže rozvíjať futbal a stavať na mládeži," povedal prezident AŠK Inter Bratislava Peter Ďateľ. Obe strany sa rozhodli, že nebudú zverejňovať detaily zmluvy ani výšku finančnej podpory. Isté je len to, že Asset sa bude významnou mierou podieľať na napĺňaní 40-miliónového rozpočtu. V posledných dňoch sa v niektorých médiách v súvislosti s novým partnerom štvrtého mužstva ligovej tabuľky spomínalo skôr meno finančnej skupiny J & T. Tá vlastní pražskú Spartu a o Inter sa zaujímala dlhší čas. Akékoľvek prepojenie na J & T však zástupca firmy Asset Miloslav Šimkovič na tlačovej konferencii poprel. "Nie sme v žiadnom kapitálovom ani inom prepojení s touto finančnou skupinou."

Pozemky nechcú
Všeobecne je známe, že areál Interu je na mimoriadne lukratívnych pozemkoch, o ktoré sa zaujímajú viaceré spoločnosti. Zástupca firmy Asset Miloslav Šimkovič však prezradil, že majú s Interom len športové zámery. "Zmluva, ktorú sme podpísali, sa vôbec netýka pozemkov. Ide vyslovene len o podporu športu. Asset vstupuje len do športového klubu, a nie do žiadnych majetkových ani iných vzťahov. Budeme v podstate len riadiť futbalovú stránku klubu." Tieto slová potvrdil aj prezident Interu Ďatel, ktorý poznamenal, že predaj pozemkov nie je pre klub prvoradou záležitosťou. "Cítiť nejaké tlaky, ale sú skôr mediálne. Zatiaľ s nami nikto priamo o pozemkoch nerokoval, čo ma dosť mrzí. Pretože, keď sa hovorilo o výstavbe Národného futbalového štadióna, mysleli sme si, že budeme kontaktovaní Slovenským futbalovým zväzom, žiaľ, k ničomu nedošlo. Kým bude Inter existovať, nikto na jeho pozemky nesiahne."

Cieľom špica súťaže
Asset je jednou z najvýznamnejších spoločností pôsobiacich na trhu Slovenskej a Českej republiky v oblasti systémovej integrácie a tvorby komplexných informačných systémov pre spoločnosti vo finančnom sektore. Spoločnosť pôsobí na európskom trhu od roku 1991. Asset už niekoľko rokov podporuje basketbalistov Interu, takže bol jednou z firiem, ktoré vedenie klubu oslovilo. Asset má akcie aj v jednom hádzanárskom klube a niekoľko rokov podporuje preteky psích záprahov na Donovaloch. "Budeme spolupracovať pri riadení a financovaní klubu tak, aby mohol bezproblémovo fungovať. Chceme zachovať stav taký, aký je a prípadne prijať určité opatrenia na zlepšenie. Chceme dosiahnuť to, čo vo všetkých oblastiach, a to, aby sme boli na špici súťaže," prezradil Šimkovič. Novým predsedom Predstavenstva Interu sa stal Milan Lônčík, ktorý v 90. rokoch pôsobil v ŠKP Devín. "Prípadné zmeny sa určite hneď robiť nebudú, ale nevylučujem, že k niečomu takému dôjsť môže. V najbližšom období bude zmapovaná situácia v celom klube, vyhodnotí sa situácia. Pozitívom je, že minulý rok práca realizačného tímu zachránila Interu ligu. Je to zásluha najmä pán Brezíka a jeho kolegov, a preto si myslím, že robiť nejaké zmeny by bolo úplným nezmyslom. Máme pripravenú určitú stratégiu, ktorú by sme chceli aplikovať v klube."
Spoločnosť Asset nebude figurovať v názve klubu a nebude ani na dresoch, ktoré naďalej ostávajú žlto-čierne. "Žlto-čierna bola vždy farbou Interu, ktorú si Slovnaft len prevzal, takže nie je dôvod ju meniť," dodal Ďatel.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 05:24