StoryEditor

Norimberg počíta s Mintálom

22.06.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Slovenský futbalový reprezentant a s 24 gólmi najlepší strelec uplynulej sezóny nemeckej bundesligy Marek Mintál by mal aj v budúcej sezóne obliekať dres 1. FC Norimberg. Pre časopis Kicker to včera potvrdil športový riaditeľ klubu Martin Bader. Podľa jeho slov nastala na konci júna kuriózna situácia -- aj keď v médiách kolovali zaručené správy o odchode 27-ročného ofenzívneho stredopoliara do anglického Liverpoolu, Besiktasu Istanbul či konkurenčného VfB Stuttgart, s oficiálnou ponukou však neprišiel zatiaľ nikto. Vedenie Norimbergu malo za transfer slovenského kanoniera zinkasovať približne 8 -- 10 miliónov eur, no s pribúdajúcim časom je čoraz pravdepodobnejšie, že Mintál ostane hrať v Bavorsku. "Vychádza mi to tak, že Mintál ostáva u nás," tvrdí Bader. "Zmluvu má v 1. FC do roku 2008, na stole nemá žiadnu ponuku. A prečo by sa malo zrazu niečo udiať, keď už dva mesiace trvá totálne ticho?"
Klubový poradca Peter Hammer pre Kicker prezradil, že rodáka z Bytčice pri Žiline kontaktovali isté zahraničné kluby, no ten im dal košom. "Ozvali sa kluby, v ktorých by Marek určite zarábal viac ako u nás, ale ťažko by sa u nich mohol ďalej zo športovej stránky zdokonaľovať. Marek už niekoľkokrát zdôraznil, že sa v našom klube cíti veľmi dobre," povedal Hammer.
Bývalý kapitán MŠK Žilina počas celej uplynulej sezóny podával v drese bundesligového nováčika vynikajúce výkony a veľkou mierou prispel k záchrane tímu medzi elitou. Prestupové obdobie v bundeslige sa končí 31. augusta, dovtedy ešte môže Fantóm zmeniť svoje pôsobisko.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
01. máj 2024 22:52