StoryEditor

Dominik Hrbatý: Chcel som začať ako prvý

22.09.2006, 00:00

Prvý barážový zápas otvárate práve vy. Želali ste si odohrať úvodný zápas?
- Som rád, že ten prvý zápas môžem otvoriť. Je to lepšie, keď viem, že nastúpim ako prvý, pretože sa potom môžeme lepšie skoncentrovať. Bolo by veľmi dobré, keby som s Vliegenom získal úvodný bod. Potom by sa hralo lepšie aj Michalovi Mertiňákovi, ktorého čaká ťažší súper. Olivier Rochus je však podľa môjho názoru skúsenejší ako Kristof Vliegen.

V úlohe dvojky sa nakoniec predstaví Michal Mertiňák. Neprekvapilo vás rozhodnutie nehrajúceho kapitána Miloša Mečířa?
- Dôležité je to, že sa nakoniec rozhodol pre Michala Mertiňáka. Je dostatočne skúsený, hrá rýchly tenis, takže nemám najmenšiu obavu z neskúsenosti. Tentoraz mi budú musieť chlapci pomôcť, pretože len moje body nebudú stačiť. Súčasne hráči získajú v dôležitých zápasoch proti Belgicku skúsenosti, ktoré sa im zídu v ďalších ťažkých zápasoch.

V prvom zápase narazíte na Kristofa Vliegena. Aké skúsenosti máte s týmto súperom?
- Ani ho dobre nepoznám, pamätám si, že som s ním raz vyhral. Budem sa musieť na tento zápas veľmi dobre pripraviť.

Ihneď po vašom zápase nastúpi Michal Mertiňák proti Oliverovi Rochusovi. Aké rady poskytnete svojmu kolegovi
?
- Určite mám, ale všetky informácie budú adresované len pre Michala Mertiňáka. Som si istý, že do tohto zápasu dá všetko, a to je podstatné.

Aký výsledok by ste chceli proti Belgicku získať?
- Určite chceme vyhrať, ale keby sme vyhrali tesne 3:2, tak by som bol veľmi šťastný. Pre tento výsledok chcem spraviť všetko, opakujem však, že ak chceme vyhrať, musia zabrať aj iní hráči.

Za reprezentáciu ste odohrali už množstvo zápasov. Máte ešte motiváciu pokračovať v národnom tíme?
- Ja vždy rád prídem reprezentovať Slovensko, samozrejme, ak mi to zdravie dovolí. Zatiaľ som sa snažil nechýbať ani na jednom zápase. Reprezentácia je totiž u mňa na prvom mieste. Reprezentovať chodím kvôli tomu, pretože chcem posunúť slovenský tenis čo najvyššie. Keby som nemal záujem reprezentovať Slovensko, tak by som neprišiel. Hrať pred vypredanými tribúnami a ešte k tomu doma, to bol pre mňa zážitok. Ten pocit stojí za to.

Čo všetko musíte urobiť pre to, aby ste zotrvali v Davisovom pohári?
- Musíme získať aspoň jeden bod za dva dni, aby sme sa prebojovali aj do nedeľňajších zápasov. To je hlavný cieľ, všetko bude závisieť od pár loptičiek, a práve v týchto dôležitých momentoch budem musieť mať šťastie.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 02:32