16.05.2003, 00:00

Rada pre vysielanie a retransmisiu rozdelí v pondelok 27 televíznych a šesť rozhlasových frekvencií. Uchádza sa o ne šesť televíznych spoločností a šesť rádií. (SITA)

Zostavovanie kandidátky strany Smer pred voľbami do Európskeho parlamentu bude závisieť od priebehu integrácie stredoľavých síl. Najhorúcejšou kandidátkou na europoslankyňu je predsedníčka Výboru NR SR pre európsku integráciu Monika Beňová. (TASR)

Niektoré z následkov ťažby nerastov na Slovensku považuje Ministerstvo životného prostredia SR za chemické časované bomby. Sanácia starých banských diel bude podľa neho stáť 300 miliónov korún. (TASR)

Víťazom tendra na logistický informačný systém pre Ministerstvo obrany SR sa stala spoločnosť IBM. Úrad pre verejné obstarávanie totiž zamietol námietky ostatných uchádzačov tendra. (TASR)

Vedenie Slovenskej televízie predložilo Ministerstvu financií SR podkladové materiály so žiadosťou o oddlženie vo výške takmer jednej miliardy korún. Podľa zástupcov STV už v máji bude táto verejnoprávna inštitúcia potrebovať minimálne 200 miliónov korún na zaplatenie odstupného pre prepustených zamestnancov. (TASR)

Strategickým partnerom na refinancovanie dlhu hlavného mesta SR sa stane spoločnosť Istrobanka. Na včerajšom mimoriadnom zasadnutí bratislavského zastupiteľstva o tom rozhodli mestskí poslanci. (SITA)

Hrozba lekárov, že v Nemocnici s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove prestanú od piatka poskytovať pohotovostnú službu, sa nenaplní. Po včerajšom rokovaní so zamestnávateľom odvolali lekári mimoriadnu situáciu. (SITA)

Slovenskí diváci už nebudú môcť sledovať TV Nova cez káblové rozvody slovenských operátorov. Novu stiahla z programovej ponuky káblovka Satro, od soboty ju vyradí aj spoločnosť UPC. S vysielaním Novy budú musieť v najbližších dňoch prestať aj ostatné slovenské káblovky. Urobia tak na žiadosť vlastníkov Novy, ktorí jej zaradenie do programovej ponuky slovenských kábloviek považujú za pirátske, lebo na program TV Nova nemajú vysielacie práva. (SITA)

RIADITEĽ SOCIÁLNEJ poisťovne M. Knitl zostáva vo funkcii. Rokovať o jeho odvolaní, ktoré navrhol minister Ľ. Kaník, nechceli zamestnávatelia ani odborári, lebo argumenty na odvolanie pokladali za preexponované. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. máj 2024 07:44