StoryEditor

Kauza pápayovci. Svedok stratil vedomie

20.09.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Výpoveďami svedkov pokračovalo na Krajskom súde v Trnave hlavné pojednávanie vo veci vraždy členov dunajskostredského gangu pápayovcov. Na lavici obžalovaných sú bratia Szilárd a Csaba R. a Richard V., ktorí čelia obžalobe zo spolupáchateľstva a účastníctva na trestnom čine vraždy, nedovoleného ozbrojovania a vydierania.
Pred senát sa dostavilo deväť z celkových 15 predvolaných svedkov, z toho jedného predviedla pre predchádzajúce opakované neospravedlnenie sa pre neúčasť policajná eskorta. Dvaja svedkovia využili možnosť tlmočníka z maďarčiny, pretože neovládali slovenský jazyk na dostatočnej úrovni. Predvolaní svedkovia zhodne senátu tvrdili, že na udalosti okolo vraždy členov gangu pápayovcov ani na predchádzajúce incidenty medzi pápayovcami a sátorovcami, kam by mali patriť obžalovaní, sa po ôsmich rokoch nepamätajú. Rozruch v súdnej sieni vyvolal svedok Ladislav S., ktorý najskôr požiadal predsedu senátu o možnosť posadiť sa počas výpovede a krátko nato na stoličke stratil vedomie. Privolaná rýchla zdravotnícka služba ho odviezla do nemocnice. Svedok uviedol, že je po nočnej službe, nespal a od utorka nič nejedol.
Najmasovejšia mafiánska vražda v dejinách slovenskej kriminalistiky sa odohrala v marci 1999. Vtedy v dunajskostredskom bare Fontána dvaja doteraz neznámi strelci 113 výstrelmi zabili členov gangu Tibora Pápaya. Vraždu si mal objednať boss znepriateleného gangu Ľudovít S., ten však po skutku utiekol za hranice. Traja obžalovaní nie sú priamymi vykonávateľmi vraždy, sú nimi doteraz stále neznámi páchatelia. Obžalovaných stíhajú na slobode po tom, čo im pre pochybenie predchádzajúceho senátu uplynula zákonná vyšetrovacia väzba.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
03. máj 2024 13:51